Clouds of Sils MariaPogledaj trailer!

Film

drama (2014)

Clouds of Sils Maria

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
6,889%
Clouds of Sils Maria

Naslov:

Oblaci nad Sils Marijom

Godina:

2014

Žanr:

drama

Trajanje:

124 min

Režija:

Olivier Assayas

Scenarij:

Olivier Assayas


Glavne uloge:


Juliette Binoche
  >  Maria Enders
Ricardia Bramley
  >  Talk Show Host
Ben Posener
  >  Journalist in London
Aljoscha Stadelmann
  >  Urs Kobler
Kristen Stewart
  >  Valentine
Angela Winkler
  >  Rosa Melchior
Hanns Zischler
  >  Henryk Wald
Brady Corbet
  >  Piers Roaldson
Chloë Grace Moretz
  >  Jo-Ann Ellis
Nora Waldstätten
  >  Actress in Sci-fi Movie
Johnny Flynn
  >  Christopher Giles
Lars Eidinger
  >  Klaus Diesterweg
Stuart Manashil
  >  Maria's Agent
Claire Tran
  >  Maria's London Assistant
Peter Farkas
  >  Journalist in Zürich

Opis:


Slavna i poznata glumica Maria Enders trebala bi ponovno glumiti u drami koja ju je davnih dana i proslavila, no s obzirom da je u 40-ima namijenjena joj je uloga Helene, a ne mlade Sigrid koju je nekoć glumila. Sa svojom asistenticom Valentinom putuje na kratak odmor i oporavak u malo zabačeno selo u švicarskim Alpama, naime u tijeku je Marijina rastava, a ujedno će i preuzeti nagradu za svog dragog prijatelja, dramskog pisca Melchiora. Odnos Marije i njezine marljive i svestrane asistentice vrlo je kompleksan, a životno razdoblje u kojem se nalazi nameće joj niz pitanja i frustracija.

Olivier Assayas, cijenjeni francuski redatelj i filmski kritičar, u svom je filmu "Oblaci nad Sils Marijom" odlično je profilirao dva ženska karaktera kroz njihov odnos koji se kreće od strogo profesionalnog do prijateljskog, čak graniči s fizičkom atraktivnošću. Film nose dvije izvrsne glumice, Juliette Binoche o čijem smo se talentu puno puta osvjedočili i Kristen Stewart o čijem talentu tek svjedočimo kroz novije filmove, a nakon blockbusterske uniformirane glume u Sumrak sagama.

Assayas koji u ovom filmu uz režiju potpisuje i scenarij, radnju je filma izolirao na alpske puste vrhunce te je priču protkao kulturološko-filozofskim podtekstom.

Obje su glumice nominirane i osvojile su nagrade na prestižnim festivalima od kojih se posebno ističu Cesar za sporednu ulogu Kristen Stewart te nominacija za Zlatnu palmu u Cannesu.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (1)
  • Welcome to the Rileys

    Welcome to the Rileys (2010)

    drama

    Jednom, kada se nađemo pred zidom, shvatimo da dalje ovako ne može. Doug (James Gandolfini) i Lois (Melissa Leo) u braku su gotovo 30 godina. No od smrti njihove kćeri Emily, supružnici su se toliko...
  • Szenvedély

    Szenvedély (1998)

    drama

    In this black-and-white Hungarian version of James M. Cain's The Postman Always Rings Twice, a wife and her lover plot to kill her older husband.
  • Camp X-Ray

    Camp X-Ray (2014)

    drama, ratni

    Mlada vojnikinja bježi iz svog rodnog malenog grada koji ju guši da bi na kraju doznala da ne ide na dužnost u Irak nego u Guantanamo. Tamo se susretne sa mržnjom i zlostavljanjem svojih nadređenih a...
  • Personal Shopper

    Personal Shopper (2016)

    drama, misterij, triler

    Kristen Stewart igra Morin Kartrajt, Amerikanku u Parizu koja radi kao osobna stilistica slavnoj glumici i modelu. Morin je ostala u Parizu nakon iznenadne smrti brata blizanca uzrokovane urođenom...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • kumek
    Master translator
    14.04.2015. 14:27
    Clouds of Sils Maria (2014)



    IMDB

    Na vrhuncu njene međunarodne karijere, od Marije Enders traže da ponovo glumi u njenoj čuvenoj predstavi od pre dvadeset godina. Ali tada je igrala ulogu Sigrid, atraktivnu mladu devojku koja razoružava i na kraju
    navodi na samoubistvo svoju gazdaricu Helenu. Sada od nje traže da nastupi u drugoj ulozi - starije Helene. Ona polazi sa svojim asistentom na probu u Sils Maria, udaljeni region Alpa. Mlada holivudska starleta, sklona skandalima, igra ulogu Sigrid, a Marija se nalazi sa druge strane ogledala, licem u lice sa dvosmisleno šarmantnom ženom, koja je u suštini, neprijatni odraz nje same.

    Scenario i režija: Olivier Assayas
    U glavnim ulogama: Juliette Binoche, Kristen Stewart, Chloe Grace Moretz


    [TUBE]5L-9rcEhGm4[/TUBE]

    Prevod:
    1sasha


    TITL

    kumek2015-04-15 09:22:58

{{message}}

{{item.title}}