GodzillaPogledaj trailer!

Film

akcija, znanstvena fantastika, triler (1998)

Godzilla

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
5,415%
Godzilla

Naslov:

Godzilla

Godina:

1998

Žanr:

akcija, znanstvena fantastika, triler

Trajanje:

139 min

Režija:

Roland Emmerich

Scenarij:

Roland Emmerich
, Dean Devlin
, Ted Elliott
, Terry Rossio


Glavne uloge:


Matthew Broderick
  >  Dr. Niko Tatopoulos
Hank Azaria
  >  Victor 'Animal' Palotti
Jean Reno
  >  Philippe Roaché
Maria Pitillo
  >  Audrey Timmonds
Christian Aubert
  >  Jean-Luc
Philippe Bergeron
  >  Jean-Claude
Frank Bruynbroek
  >  Jean-Pierre
Malcolm Danare
  >  Dr. Mendel Craven
Kevin Dunn
  >  Colonel Hicks
Arabella Field
  >  Lucy Palotti
Lorry Goldman
  >  Gene - Mayor's Aide
Michael Lerner
  >  Mayor Ebert
Vicki Lewis
  >  Dr. Elsie Chapman
Harry Shearer
  >  Charles Caiman
Doug Savant
  >  Sergeant O'Neal

Opis:


Pogodite tko dolazi u grad! Ogromna, radijacijom stvorena zvijer na rušilačkom je pohodu u središte gusto naseljenog Manhattana, a za sobom ostavlja trag kaosa i panike, stvarajući razorni domino-efekt!

Usprkos svojim čestim neslaganjima, različitim motivima i suprotstavljenim planovima, znanstvenik Niko Tatopoulos (Matthew Broderick), TV reporterka Audrey Timmonds (Maria Pitillo), snimatelj Victor "Animal" Palotti (Hank Azaria) te zagonetni francuski agent osiguranja Phillipe Roache (Jean Reno), kao i brojne postrojbe američke vojske, moraju udružiti svoje snage i spriječiti čudovište u njegovom destruktivnom pohodu!

Redatelj Ronald Emmerich i producent Dean Devlin predstavljaju nam "Godzillu", ultimativni film o čudovištu, spektakularan koktel uzbudljive akcije, vrhunskih specijalnih efekata, sjajne glumačke postave.

U svom Japanu, Zemlji Izlazećeg Sunca, Godzillina je povijest duga već točno pola stoljeća, gdje je u studijima kompanije Toho 1954. godine stvoreno to nevjerojatno veliko, dinosaurima slično, radioaktivno čudovište sposobno bljuvati nuklearnu plazmu kako bi zapalilo ili otopilo objekte na prilično velikoj udaljenosti. Prvi film u kojem se pojavilo zvao se "Gojira", po originalnom imenu Godzille. Nakon velikog uspjeha svog debija, Godzilla se pojavila u još čak petnaest filmova u idućih dvadesetak godina, putem mijenjajući prirodu filmova od smrtno ozbiljnih horora do blažih, popularnoj kulturi i djeci namijenjenih, naslova.

Uvidjevši tržišni potencijal Godzille, velik barem koliko i čudovište samo, Dean Devlin i Ronald Emmerich otkupili su prava kako bi napravili prvu američku, a istovremeno i prvu ne-japansku, verziju filma o moćnoj spodobi. Film je objavljen 1998., a rezultati box-officea su potvrdili procjene svojih autora.

Američka se verzija ipak prilično razlikuje od japanskih u mnogim aspektima. Umjesto radijacijom probuđenog i mutiranog Tiranosaurusa, Godzilla je zapravo mutirana morska iguana koja je stvorena za vrijeme nuklearnih istraživanja u francuskoj Polineziji. Naravno, umjesto da terorizira Japan, Godzilla se seli na Manhattan kako bi položila svoja jaja, što je dodatni zaokret i inovacija u zapletu. Američka je Godzilla, uz to, i nešto ranjivija od japanske jer je može povrijediti i žešća paljba mitraljeza.

Ono što američka verzija ima u odnosu na japansku, razrađeni je zaplet. Nakon što nekoliko ljudi svjedoči pojavi Godzille, vojska regrutira doktora Tatopoulosa, koji je isprva uvjeren da se radi o preživjeloj verziji dinosaura, ali ubrzo shvati da je ovo posebna, nova vrsta. U igru se ubrzo uključuje tajanstveni Phillipe, a zajedno dolaze do zaključka da je Godzilla majka koja planira na svijet donijeti svoju djecu, s time da će joj upravo Madison Square Garden, jedan od simbola New Yorka, poslužiti za gnijezdo.

Sve to od "Godzille" čini ponajbolju priču o tom čudovištu, potvrda čega se nalazi i u najrealističnijoj viziji samog monstruma, uzbudljivom zapletu, neočekivanom raspletu te sjajnim glumcima. Matthew Broderick, Hank Azaria i Jean Reno doista su majstori svog posla, samo što je glavni lik filma ipak nezaustavljiva Godzilla!
  • Slično za pogledati
  • Komentari (1)
  • The Mummy Returns

    The Mummy Returns (2001)

    akcija, fantazija, triler, avantura

    Teba, 3067. pr. Kr. Staroegipatski Kralj Škorpiona (The Rock) odlučio je sa svojom vojskom pokoriti poznati svijet, ali je poslije sedam godina vojevanja izgubio sve bitke. Suočen sa smrću usred...
  • Deep Blue Sea

    Deep Blue Sea (1999)

    akcija, znanstvena fantastika, triler, avantura

    Daleko na pučini, u velikim dubinama oceana, grupa znanstvenika će na najteži mogući način saznati kako se zakoni, društveni i prirodni jednako, ni pod koju cijenu ne smiju kršiti jer u suprotnom...
  • Gym Tony

    Gym Tony (2014)

    komedija

    Tony (Iván Massagué) es el dueno de un gimnasio de barrio, un pícaro del siglo XXI que tiene una forma muy particular de llevar adelante su negocio: todo improvisación y nada de gastos...
  • Godzilla: King of the Monsters

    Godzilla: King of the Monsters (2019)

    akcija, fantazija, znanstvena fantastika, avantura, horor

    Nova priča prati herojske poduhvate kriptozoološke agencije Monarch, dok se njezini članovi sukobljavaju s ogromnim čudovištima, uključujući i moćnu Godzillu, koja se sukobljava s Mothrom, Rodanom i...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • NikolaJe
    Master translator
    14.10.2014. 21:39


    Godzilla (1998)


    Žanr: Akcija, SF, Triler
    Režija: Roland Emmerich
    Scenario: Dean Devlin, Roland Emmerich, Ted Elliott, Terry Rossio
    Trajanje: 139 min.
    Jezik: Engleski

    Matthew Broderick ... Dr. Niko Tatopoulos
    Jean Reno ... Philippe Roaché
    Maria Pitillo ... Audrey Timmonds



    [TUBE]vtzSP8VjkcE[/TUBE]



    Ogroman, radioaktivan, mutirani gušter gazi sve pred sobom na Menhetn-u. Grad je evakuisan dok vojska pokušava da ubije to stvorenje, ali su pokušaji uzaludni i vojnici još više uništavaju grad nego Godzila. Grupica naučnika dospe u podzemni tunel, gde pronađu 200 jaja. Dok su pokušavali da ih unište eksplozivom, jaja su se izlegla. Mlada stvorenja su tretirala ljude kao hranu. Vojnici na kraju konačno ubijaju Godzilu i narod slavi. Jedno jaje je preživelo u ruševinama, beba Godzila se izlegla i urliknula prema kameri.





    NikolaJe2014-10-18 21:40:56

{{message}}

{{item.title}}