Ladrones

Film

drama, ljubavni, avantura (2007)

Ladrones

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
6,0
Ladrones

Naslov:

Džepari

Godina:

2007

Žanr:

drama, ljubavni, avantura

Trajanje:

101 min

Režija:

Jaime Marques

Scenarij:

Enrique López Lavigne
, Jaime Marques
, Juan Ibáñez


Glavne uloge:


Patrick Bauchau
  >  Anticuario
Manuel Andrés
  >  Cliente Peluquería (as Manuel de Andrés)
Juan José Ballesta
  >  Ladrón
Carlos Kaniowsky
  >  Dueño Peluquería
Silvia García
  >  Mujer policía
Txema Sandoval
  >  Policía Secreta Metro
Mikel Tello
  >  Víctima Hotel
María Ballesteros
  >  Madre Ladrón
María Valverde
  >  Ladrona
Cristina de Inza
  >  Madre Ladrona
Eduardo Velasco
  >  Comisario
Cristóbal Pinto
  >  Portero (as Cristóbal Anaga)
Erik Probanza
  >  Novio Ladrona
Christian Sampedro
  >  Ayudante Peluquería
Álex Cansinos
  >  Ladrón niño

Opis:


Nakon što je djetinjstvo proveo u sirotištu, Alex (Juan José Ballesta) sada započinje novi život. No u samo par dana prisjeća se svega što ga je majka naučila prije no što je nestala iz njegovog života: kako da preživi džepareći.
Kada jednoga jutra otkrije Saru kako krade u supermarketu, njegov se život potpuno promijeni. On ulazi u njezin život obavijen velom misterije i s ludim prijedlogom: zajedno će krasti i dijeliti plijen... No u naoko profesionalnom dogovoru kriju se uzajamne simpatije, snažnije od razlike koja dijeli njihove svjetove.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (1)
  • Los Borgia

    Los Borgia (2006)

    biografski, povijesni

    Rodrigo Borgia (Lluís Homar) lukavi je spletkar koji živi u Italiji u 15. stoljeću. Trideset godina borio se za svoj položaj u Rimokatoličkoj crkvi i sad je izabran za papu. Borgia nema nikakvih...
  • The Anarchist's Wife

    The Anarchist's Wife (2008)

    drama, povijesni

    Više od milijun ljudi izgubilo je živote u Španjolskom građanskom ratu, dva milijuna bilo je zatvoreno, a pola milijuna istjerano iz Španjolske. Smještena u te mučne godine između Francovog puča i...
  • El rey de la montaña

    El rey de la montaña (2007)

    triler

    Two strangers run from unknown assailants that stalk them through the woods.
  • A puerta fría

    A puerta fría (2012)

    drama

    A retiring electronics salesman is desperately trying to sign a deal with a big client at an electronics show, when he meets a young girl. They form a bond and she tries help him to seal the deal.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    24.04.2023. 16:17
    Priča o sada jedva punoletnom momku koji je tek izašao iz prihvatilšta za nezbrinutu decu u kome je proveo najveći deo detinjstva, bez oca, sa majkom koja je uhapšena zbog džeparenja u metrou, posla na koji ga je vodila svakodnevno od njegovih malih nogu. Usput saznajemo i da ga se potom odrekla, dok momak sada, van institucije, pokušava da radi kao frizer, za minimalac. Što svojom prirodom, manje i predrasudama kojima je izložen zbog svoje prošlosti, on napušta posao i posvećuje se onome što najbolje ume, džeparenju, uz česte pokušaje da pronađe iz svog života nestalu majku. Momak u lokalnoj radnji susreće milicu (Maki Valverde ), vršnjakinju iz srednje klase koja nespretno pokušava da ukrade cd, u čemu joj ovaj kavaljerski pomaže i tu njihova (meni) blesava romansa tek počinje, dok priča naravno sa sobom nosi I podzaplete sa rivalskom bandom brutalnoj prema konkurenciji, lokalnom mutnom tipu koji otkupljuje ukradeni plen, te raznim avanturama/problemima koje "džep" nosi sa sobom. 


    Meni je filmić itekako legao, nauživah se i samim pogledom na Mariu Valverde koju, nije tajna, obožavam, zapravo je i glumac koji tumači centralnog junaka "bezimenog momka", takođe sjajni Juan José Ballesta, tip koji glumi od malih nogu ("El Bola"...) i odlično se snalazi u svojoj roli ovde, te su mi presladak par on i Maki Valverde, oni i nose čitav film koji inače nije bez dobre mere mana, uz povremenu površnost i pokoji kliše. Mogao je biti mnogo bolji, da mu se samo prišlo još ozbiljnije, bilo je potencijala za priču o klincima sa margine, dubljoj obradi mikro-sveta džeparoša, obavezno uz daleko ozbiljnije podzaplete od ovih koje ovde imamo, no i dalje film u sebi ima meni prelepih lirskih tonova, rekosmo i harizmatične mlade glumce sa finom međusobnom hemijom, što je u mojoj knjizi dovoljno da mi film bude iznad proseka, meni svakako bolji od svojih 6 na IMDb-u. Kraj je nepotrebno...pa da ne otkrivam kakav, što doprinosi nešto slabijem efektu na mene, no bože moj, svakako mi je (film) ulepšao noć.

    Thieves (Ladrones) 2007, directed by Jaime Marqués | Film review

{{message}}

{{item.title}}