Pirates of the Caribbean: Dead Man's ChestPogledaj trailer!

Film

akcija, fantazija, avantura (2006)

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
7,354%
Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

Naslov:

Pirati s Kariba: Mrtvačeva škrinja

Godina:

2006

Žanr:

akcija, fantazija, avantura

Trajanje:

151 min

Režija:

Gore Verbinski

Scenarij:

Stuart Beattie
, Ted Elliott
, Terry Rossio
, Jay Wolpert


Glavne uloge:


Johnny Depp
  >  Jack Sparrow
Jonathan Pryce
  >  Governor Weatherby Swann
Stellan Skarsgård
  >  Bootstrap Bill
Lee Arenberg
  >  Pintel
David Bailie
  >  Cotton
Orlando Bloom
  >  Will Turner
Mackenzie Crook
  >  Ragetti
Jack Davenport
  >  Norrington
Naomie Harris
  >  Tia Dalma
Tom Hollander
  >  Cutler Beckett
Martin Klebba
  >  Marty
Keira Knightley
  >  Elizabeth Swann
Kevin McNally
  >  Gibbs
Bill Nighy
  >  Davy Jones
David Schofield
  >  Mercer

Opis:


Dok se pripremaju za vjenčanje, bivši kovač i pustolov Will Turner (O. Bloom) i Elizabeth Swan (K. Knightley), kći guvernera Weatherbyja Swanna (J. Pryce), iznenada su uhićeni. Uhiti ih lord Cutler Beckett (T. Hollander) i osudi na smrt. Osuda ima svoj cilj: Beckett se u stvari želi domoći kompasa gusara Jacka Sparrowa (J. Depp) i zato nudi Jacku i Elizabeth oprost od smrtne kazne ako uspiju naći svoga prijatelja Jacka Sparrowa, uzeti mu kompas i donijeti ga Beckettu. Will pristane i nalazi Jacka i njegovu posadu zarobljene na nekom otoku gdje su ih uhvatili ljudožderi. Will ponudi Jacku pomoć i spas u zamjenu za kompas. Jack pristane pod uvjetom da mu Will pomogne naći ključ "mrtvačeve škrinje". U toj se škrinji nalazi srce strašnog kapetana "Ukletog Holandeza", Davyja Jonesa (B. Nighy), čija se posada sastoji od duša mrtvih mornara. A među posadom ukletog broda nalazi se i Willov otac, biši gusar Bill Turner (S. Skarsgård). Kapetan Davy Jones nije samo moćan protivnik već ima i strašnog morskog saveznika - divovsku hobotnicu zvanu "Kraken". Jack Turner, Will, Elizabeth i Jackova posada nalaze se u smrtonosnoj pustolovini...

Drugi dio pustolovnog serijala "Pirati s Kariba" bio je još veći hit u kinima od prvoga "Pirata s Kariba: Prokletstva Crnog bisera" i u svijetu je zaradio preko milijardu dolara, a tom se pridružio i treći dio - "Pirati s Kariba: Na kraju svijeta". Nadahnut Disneyevim zabavnim tematskim parkom projekt producenta Jerryja Bruckheimera (Armageddon, Pearl Harbour, Nacionalno blago) bio je vrlo maštovito smišljen i tempiran. Takvi filmovi nisu snimani godinama - posljednji je bio film Rennyja Harlina "Otok boje krvi" (1995) - i Bruckheimer je odlučio uskrsnuti taj nekad omiljeni podžanr pustolovnog filma i dati mu trendovske spektakularne posebne efekte, duhovite junake, crni humor i duhovito ozračje horora za cijelu obitelj. I ovaj je nastavak režirao Gore Verbinski, autor izvrsne akcijske komedije "Mišolovka". Osim velikog uspjeha u kinima, "Pirati s Kariba 2: Mrtvačeva škrinja" nominirani su za pet Oscara, a glavni glumac Johnny Depp bio je nominiran za nagradu Zlatni Globus u kategoriji najbolji glumac u komediji ili mjuziklu.
U pripremi je snimanje četvrtog nastavka "Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides", u režiji Roba Marshalla, čija se premijera očekuje u ljeto 2011.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (2)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • bagzi94
    Translator
    08.01.2011. 18:26
    Za razliku od prvog dela ima mnogo više detalja,
    više je naučno-fantastičan film.
    Možda mi je malo lošiji zbog priče od prvog dela,
    ali mislim da u drugom delu ima malo više humora.

    Zbog priče ocena manje, ali ipak mi se svideo film. 9/10

  • bagzi94
    Translator
    08.01.2011. 18:12
    PIRATI SA KARIBA 2: TAJNA ŠKRINJE



    Opis:

    Posle avantura s Crnim biserom, kapetana Džeka Speruoa (Džoni Dep) i njegovu posadu proganja tajna škrinje. Hoće li i ovoga puta uspeti da izbegnu katastrofu?

    Iako se rešio prokletstva Crnog bisera, Džekov život je u opasnosti jer duguje opkladuDejviju Džonsu (Bil Naji), vladaru okeanskih dubina i kapetanu zastrašujućeg broda "Leteći Holanđanin". Ako Džek ne ispuni opkladu, snaći će ga prokletstvo večnog služenja zlom duhu Džonsu. Zato Vil Tarner (Orlando Blum) i Elizabet Svon (Kira Najtli) odlažu venčanje da bi pomogli starom prijatelju.

    Godina i zemlja proizvodnje:
    2006., SAD

    Žanr:

    avantura, fantastika

    Trajanje:
    151 min

    Režija:

    Gor Verbinski

    Uloge:
    Kira Najtli, Orlando Blum, Džoni Dep, Džek Devenport, Džonatan PrajsBil Naji

    Imdb:

    Trejler:
    [TUBE]ozk0-RHXtFw[/TUBE]

{{message}}

{{item.title}}