The PassagePogledaj trailer!

Film

drama, akcija, ratni (1979)

The Passage

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
6,2
The Passage

Naslov:

Prolaz

Godina:

1979

Žanr:

drama, akcija, ratni

Trajanje:

99 min

Režija:

J. Lee Thompson

Scenarij:

Bruce Nicolaysen
, Stephen Oliver


Glavne uloge:


James Mason
  >  Prof. John Bergson
Anthony Quinn
  >  The Basque
Christopher Lee
  >  The Gypsy
Malcolm McDowell
  >  Capt. Von Berkow
Kay Lenz
  >  Leah Bergson
Michael Lonsdale
  >  Alain Renoudot
Rose Alba
  >  Madame Alba
Peter Arne
  >  Guide
Marcel Bozzuffi
  >  Perea
Robert Brown
  >  Major
Paul Clemens
  >  Paul Bergson
Neville Jason
  >  Lt. Reinke
Patricia Neal
  >  Ariel Bergson
Robert Rhys
  >  Gypsy Son

Opis:


Smješten u spektakularan krajolik i u razdoblje Drugoga svjetskog rata, "PROLAZ" je napeta pustolovina o potjeri i izdaji. Baskijski pastir (Anthony Quinn) s oklijevanjem pristaje prevesti važnog znanstvenika i bjegunca Johna Bergsona (James Mason) preko ledenoga gorskog prolaza koji spaja okupiranu Francusku i Španjolsku. Baskijac ne zna da s Bergsonom bježe i njegova supruga (Patricia Neal) i djeca (Kay Lenz i Paul Clemens). Žena je bolesna, a ona i djeca nisu navikli na tolike napore čime ugrožavaju svoje šanse za uspjeh.
Progoni ih briljantan i okrutan njemački časnik SS-a (Malcolm McDowell), a njegova upornost nadilazi granice ljudske izdržljivosti. Nakon što ih francuski pokret otpora sakrije u tavanu bordela u Toulouseu, obitelj umakne progoniteljima i ukrca se na vlak prema selu odakle započinje njihov opasan prijelaz preko granice. Putem, pokret otpora napadne i onesposobi vlak, a izmučena obitelj (zahvaljujući svome lukavom vodiču) uspije zadobiti pomoć vođe ciganske karavane (Christopher Lee). To što je nakratko uspio sakriti svoj teret, stajalo je njega i njegova sina (Robert Rhys) njihovih života.
Strahove obitelji poveća nijem, zastrašujući izazov planine, koji pojačavaju Baskijčeve prijetnje da će ih ostaviti i sve bliža prisutnost SS-ovaca.
Kada gđa Bergson shvati da svojom bolešću odmaže obitelji, ona podnese krajnju žrtvu. Progonjeni tugom i spoznajom o ženinoj žrtvi i nemilosrdno podbadani od čovjeka kojeg su smatrali svojim spasiocem, Bergson i djeca prežive prijelaz i spuste se u Španjolsku gdje ih, na njihovu nevjericu, ponovno dočeka fanatični kapetan SS-a čeličnog pogleda.
  • Slično za pogledati
  • Komentari
  • The Greek Tycoon

    The Greek Tycoon (1978)

    drama

    Anthony Quinn glumi grčkog brodskog magnata Thea Tomassisa, koji postaje drugi suprug Liz Cassidy (Jacqueline Bisset), koja je bila udovica mladog, harizmatičnog američkog predsednika Jamesa...
  • Orca

    Orca (1977)

    drama, avantura, horor

    K Kad zbog dobre zarade, koje daju morski zabavni parkovi za ulovljenu orku, a od koje bi platio hipoteku na svoj brod, kanadski Irac, kapetan Nolan pokuša uhvatiti mužjaka. No, nakon što lov krene...
  • The Raging Moon

    The Raging Moon (1971)

    drama, ljubavni

    Iscrpljeni mladi sportaš prijavi se u bolnicu zbog teške ozljede i zbliži se sa ženom koja boluje od dječje paralize. Ta će mu veza promijeniti život.
  • The Quiller Memorandum

    The Quiller Memorandum (1966)

    drama, kriminalistički, misterij, triler

    Dva britanska agenta su ubijena, a iza krvavog pira stoji misteriozna neonacistička organizacija iz Berlina. Britanska tajna služba šalje agenta i plaćenog ubicu da istraži ceo slučaj. On se ubrzo...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}