TickerPogledaj trailer!

Film

kriminalistički, akcija, triler (2001)

Ticker

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
3,5
Ticker

Naslov:

Otkucaj smrti

Godina:

2001

Žanr:

kriminalistički, akcija, triler

Trajanje:

92 min

Režija:

Albert Pyun

Scenarij:

Paul B. Margolis


Glavne uloge:


Steven Seagal
  >  Frank Glass
Dennis Hopper
  >  Alex Swan
Tom Sizemore
  >  Det. Ray Nettles
Jaime Pressly
  >  Claire Manning
Linda Castro
  >  Bag Lady
Rozonda 'Chilli' Thomas
  >  Lilly (as Chilli)
Tish Daniels
  >  Angie, Uniform Cop
Kevin Gage
  >  Pooch
Peter Greene
  >  Det. Artie Pluchinsky
Michael Halsey
  >  Vershbow
Romany Malco
  >  T.J.
Nas
  >  Det. Art 'Fuzzy' Rice
Mimi Rose
  >  Bev
Joe Spano
  >  Captain Spano
Norbert Weisser
  >  Dugger

Opis:


Dok na katu raskošne palače američkoga senatora teroristi drže zatočene taoce, u podrumu se odvija još jedna drama. Zapovjednik postrojbe za eksplozive, hladnokrvni Frank Glass (S. Seagal), demontira podmetnutu eksplozivnu napravu. Iskusni policajac naslućuje da je otklonio tek jednu od pogibelji i zahtijeva žurnu evakuaciju zgrade. Eksplozija ipak odnosi mnoge žrtve. U potragu za poludjelim bombašima uključuju se sve snage, osobito nakon što detektiv Ray Nettles (T. Sizemore), progoneći dilere droge, uspije uhititi lijepu znanstvenicu Claire Manning (J. Pressly) koja je očito povezana s teroristima. Isljednik je duboko osobno motiviran za rješenje slučaja, jer mu je u akciji poginuo partner, a samo prije nekoliko godina ostao je i bez žene i sina koji su stradali od podmetnute bombe. Kapetan Spano (J. Spano) nema povjerenja u psihički uzdrmanoga podređenoga, ali ga ipak ostavlja na slučaju. Detektiv u zapovjedniku antiterorističke postrojbe pronalazi sposobnoga suradnika i srodnu dušu i oni uskoro otkrivaju identitet bombaša. No, zločinac im uvijek uspijeva u posljednjemu trenu umaknuti i, kao odmazdu za uhićenu suradnicu, ubija brojne nedužne ljude na raznim gradskim lokacijama. Policija je prisiljena prihvatiti njegov zahtjev i pustiti uhićenicu, ali na pomolu je još jedan, najstrašniji zločin, koji će odnijeti tisuće života. Jasno, ukoliko odvažni i pronicljivi policajci Frank i Ray ne uspiju otkloniti prijetnju koja se nadvila nad cijeli grad...
Ovo je film redatelja Alberta Pyuna koji se istaknuo nizom projekata ostvarenih u nezavisnoj produkciji, koji su uspjeli podjednako postići znatnu financijsku dobit, kao i kritičarska priznanja. Tako je, na primjer, njegov znanstveno-fantastični "Cyborg" sa Jean-Claude Van Dammeom, zaradio 1989. fantastičnih 60 milijuna dolara, dok je "Infection" 2005. obišla brojne međunarodne filmske festivale i osvojila niz respektabilnih priznanja. Riječ je, dakle, o redatelju koji zna režirati i pogoditi ukus publike. "Otkucaj smrti" je rađen s dosta novca što se vidi iz spektakularnih akcijskih prizora i pirotehničkih egzibicija, a glumački sastav okuplja i popularne glumce poput svestranoga D. Hoppera (redatelja kultnoga filma Goli u sedlu), T. Sizemorea (Wyat Earp) te S. Seagala (The Patriot).
  • Slično za pogledati
  • Komentari
  • Knights

    Knights (1993)

    akcija, znanstvena fantastika, avantura

    In the future, a kickboxer and a robot lead a revolution against ruling cyborgs.
  • Omega Doom

    Omega Doom (1996)

    drama, znanstvena fantastika, triler

    U postapokaliptičnom svijetu Zemljom vladaju strojevi. Dvije skupne androida, Romi i Droidi traže oružje. Android Omega Doom (Rutger Hauer) otkriva slobodnu volju. Čuju se glasine da će ljudi izaći...
  • Vicious Lips

    Vicious Lips (1986)

    znanstvena fantastika, glazba, horor

    Talentovani ženski bend iz Svemira pokušava da se prijavi na takmičenje mladih nada. Na tom putu će im stajati brojne prepreke od psiho ubice do kometa.
  • Final Impact

    Final Impact (1992)

    drama, akcija

    A former world kickboxing champion trains a tough, young fighter, who he hopes will avenge the merciless defeat he suffered at the hands of the sadistic champ three years earlier.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}