Who'll Stop the RainPogledaj trailer!

Film

drama, kriminalistički, akcija, triler, ratni (1978)

Who'll Stop the Rain

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
Tako-tako
6,971%
Who'll Stop the Rain

Godina:

1978

Žanr:

drama, kriminalistički, akcija, triler, ratni

Trajanje:

126 min

Režija:

Karel Reisz

Scenarij:

Judith Rascoe
, Robert Stone


Glavne uloge:


Nick Nolte
  >  Ray Hicks
Tuesday Weld
  >  Marge Converse
Anthony Zerbe
  >  Antheil
Shelby Balik
  >  Janey
Timothy Blake
  >  Jody
José Carlos Ruiz
  >  Galindez (as Jose Carlos Ruiz)
James Cranna
  >  Gerald
Charles Haid
  >  Eddie Peace
Jean Howell
  >  Edna
Joaquín Martínez
  >  Angel (as Joaquin Martinez)
Richard Masur
  >  Danskin
Michael Moriarty
  >  John Converse
David Opatoshu
  >  Bender
Ray Sharkey
  >  Smitty
Gail Strickland
  >  Charmian

Opis:


U filmu Karela Reisza, snimljenom prema romanu Roberta Stonea „DOG SOLDIERS“, John Converse (Michael Moriarty), mornarički veteran, vraća se u Vijetnam kao ratni izvjestitelj. Ne može se nositi s izazovima na koje nailazi pa odlučuje kako u besmislenom svijetu ima smisla krijumčariti heroin u SAD. Stoga se pridružuje skupini urotnika za koju se vjeruje da je povezana s CIA-om. Njegov bivši kolega marinac Ray Hicks (Nick Nolte), koji je sada mornar na trgovačkom brodu, pomaže mu pri krijumčarenju heroina u San Francisco. Kada Ray dostavi Johnovoj supruzi Marge (Tuesday Weld) drogu, razbojnici prerušeni u savezne agente ukradu drogu. Bijesan i dvostruko prevaren Hicks zajedno s Marge bježi, a slijede ih pravi agenti CIA-e. Na putovanju kriminalnim podzemljem L.A.-a sve do Novog Meksika, Hicks otkriva da je sama Marge ovisnica o drogi. Iako je psihički slaba, posjeduje unutarnju snagu jednaku tjelesnoj snazi Hicksa. Nolte u jednoj od prvih glavnih uloga briljantan je kao inteligentan i osjetljiv, a istodobno i nemilosrdan muškarac. Reisz u prvi plan stavlja akciju i likove. Na taj način postiže da ova izrazito alegorijska priča o učincima korupcije i Vijetnamskog rata na Ameriku, ne propadne pod vlastitom težinom.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (2)
  • Shoot the Moon

    Shoot the Moon (1982)

    drama

    A mother of four is abandoned by her husband for a younger woman. Husband, wife and children struggle to survive the seemingly inevitable divorce.
  • Defiance

    Defiance (1980)

    drama, kriminalistički, akcija

    Tomi se privremeno doseli u njujoršku četvrt koju teroriše nasilna banda. Dok Tomi čeka svoj sledeći zadatak na moru, trudi se izbegavati i bandu i svoje komšije, ali ne uspeva. Uskoro se nađe u...
  • Cannery Row

    Cannery Row (1982)

    drama, komedija

    Radnja je smještena u 1940-e, u depresivni predio Montereya u Kaliforniji poznat kao Cannery Row. Niz sada praznih tvornica konzerva kulisa su neobične romantične komedije o paru nespojivih...
  • Inferno

    Inferno (1953)

    drama, kriminalistički, ljubavni, triler

    20th Century-Fox put a lot of eggs in this 1953 film---3-D and stereophonic sound on prints for the few theatres equipped for that sound system in 1953, and the result was possibly the best 3-D film...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • puckman
    member
    18.04.2017. 17:54
    TRAILER ZA FILM

    https://www.youtube.com/watch?v=1tcZ46Jd85o


  • Movie Master
    The Legend Of
    21.09.2009. 01:49

    http://www.imdb.com/title/tt0078490/


    Takođe poznat i kao: Dog Soldiers

    http://www.trailerfan.com/movie/who_ll_stop_the_rain/trailer


    Režija:Karel Reisz

    Scenario:Robert Stone (novel)
                 Judith Rascoe (screenplay) ... 

    Žanr:Akcija | Krimić | Drama | Ratni | Triler

    Uloge:

    Nick Nolte ... Ray Hicks
    Tuesday Weld ... Marge Converse
    Michael Moriarty ... John Converse
    Anthony Zerbe ... Antheil
    Richard Masur ... Danskin
    Ray Sharkey ... Smitty
    Gail Strickland ... Charmian
    Charles Haid ... Eddie Peace
    David Opatoshu ... Bender
    Joaquín Martínez ... Angel (as Joaquin Martinez)
    James Cranna ... Gerald
    Timothy Blake ... Jody
    Shelby Balik ... Janey
    Jean Howell ... Edna
     José Carlos Ruiz ... Galindez (as Jose Carlos Ruiz)

    Pokušajte da ih zeznete i rastrgnuće vas! 

    Radnja:


    Film počinje u Saigon-u na vrhuncu Vijetnamskog rata.

    John Converse (Moriarty),
    iskusni ratni dopisnik, obraća se Ray-u Hicks-u (Nolte),mornaru teretnog broda i poznaniku Converse-a iz SAD, za pomoć u krijumčarenju velike količine heroina iz Vijetnama u San Francisco, gde će drogu zameniti za novac sa Converse-ovom suprugom Marge (Weld),koja je postala zavisnik. Kada Hicks otkrije da ga prati banda povezana ili sa Converse-om ili njegovim dobavljačima, on beži sa Marge i heroinom, a progoni ga i korumpirani DEA agent (Zerbe) koji je i započeo celu operaciju.Kako je Marge odvojena od njenih zaliha droge, doživljava krizu, i Hicks joj daje heroin da prevaziđe probleme. Hicks takođe pokušava da pronađe druge kupce za heroin pre nego ga stignu progonioci.


    Pozadina i produkcija:

    Film je zasnovan na priči Robert-a Stone-a - Dog Soldiers, koja je dobila nagradu National Book Award (SAD) za roman 1975. Za njegovo prikazivanje u bioskopima je reimenovan u Who'll Stop the Rain,po pesmi grupe Creedence Clearwater Revival, koja je sveprisutna (zajedno sa još nekim njihovim polularnim pesmama) u muzici iz filma. Film je prikazan kao Dog Soldiers u više drugih zemalja. Neke kopije DVD-a Who'll Stop the Rain kao naslov zapravo imaju naziv Dog Soldiers.

    Stone
    je postavio lik Ray-a Hicks-a (Nolte) prema Beat piscu Neal-u Cassady-u, koga je Stone upoznao preko noveliste Ken-a Kesey-a, Stone-ovog školskog druga na Stanford University.

    Hicks-
    ova scena smrti na železničkim šinama na kraju filma je direktno zasnovana na Cassady-evoj smrti na šinama u predgrađu San Miguel de Allende, Mexico, 1968. Takođe,hipi komuna gde su svetla i stereo zvučnici postavljeni na drveću kao deo Hicks-ovog plana bekstva, delimično je zasnovana prema domu Kesey- a u La Honda, California, gde su Kesey i njegovi prijatelji —poznati kao Merry Pranksters — okitili drveće u okolini svetlima i zvučnicima da bi pojačali dejstvo LSD-a. Iako tehnički nije bila komuna, Kesey-ev dom je bio poprište velikih zabava sa mešavinom literarnih prosvetljenja kao što je pesnik Allen Ginsberg i novinar Hunter S. Thompson, muzičkih figura (uključujući Jerry-a Garci-u, čija grupa The Grateful Dead kasnije postaje kućni bend za Kesey-eve famozne Acid Test-ove), i odmetnika, posebno članova neslavnih Hells Angels motorciklističkog kluba. Te zabave su detaljno opisane u Ginsberg-ovoj,Thompson-ovoj i Tom Wolfe-ovoj knjizi The Electric Kool-Aid Acid Test.

{{message}}

{{item.title}}