Band of BrothersPogledaj trailer!

TV serija

drama, povijesni, akcija, ratni (2001)

Band of Brothers

Ocjena korisnika
Odlično!
9,4
Band of Brothers

Naslov:

Združena braća

Godina:

2001

Žanr:

drama, povijesni, akcija, ratni

Trajanje:

594 min

Glavne uloge:


Philip Barantini
  >  Wayne A. (Skinny) Sisk
Dexter Fletcher
  >  John W. Martin
Michael Cudlitz
  >  Denver (Bull) Randleman
Nicholas Aaron
  >  Robert E. (Popeye) Wynn
George Calil
  >  James H. (Mo) Alley Jr.
Doug Allen
  >  Alton M. More
Dale Dye
  >  Colonel Robert F. Sink
Michael Fassbender
  >  Burton P. (Pat) Christenson
Kirk Acevedo
  >  Joseph D. Toye
Rick Gomez
  >  George Luz
Scott Grimes
  >  Donald G. Malarkey
Eion Bailey
  >  David Kenyon Webster
Ben Caplan
  >  Walter S. (Smokey) Gordon Jr.
Lena Wendt
  >  Roy W. Cobb
Jamie Bamber
  >  Jack E. Foley

Opis:


"Združena braća" serija je od deset nastavaka utemeljena na istraživanjima priznatog povjesničara i stručnjaka za Drugi svjetski rat Stephena Ambrosea, koja su sabrana u njegovome istoimenom djelu objavljenom 1992., a odnosi se na postrojbu dobrovoljaca američke elitne jedinice koja se padobranima spustila na francusko tlo 6. lipnja 1944., datum poznat kao Dan D.

To je priča o Lakoj satniji u sastavu 506. pukovnije 101. zračne divizije američkih vojnih postrojibi od početka njihove obuke u Georgiji 1942. pa sve do sloma Njemačke i kapitulacije Japana. Prikazani su ključni trenuci Drugoga svjetskoga rata kao što je iskrcavanje u Normandiji, bitka u Ardenima i osvajanje Hitlerova bunkera Orlovo gnijezdo u Berchtesgadenu. Serija kronološki bilježi iskustva mladih ljudi koji su iznimnom hrabrošću zanemarili strah i izvojevali velike pobjede u zaraćenoj Zapadnoj Europi. Oni su padobranci koji su u Drugome svjetskome ratu pretrpjeli brojna ranjavanja i čiji su životi ušli u legendu.

Za svoj bestseler iz 1992. autor Stephen Ambrose proveo je iscrpan istraživački rad. Knjiga je nastala na temelju njegovih razgovora s veteranima Lake satnije uključujući i njezina zapovjednika Richarda Wintersa koji je svojim zapažanjima i živim sjećanjem pomogao Ambroseu stvoriti preciznu rekonstrukciju događaja koji su pratili ovu elitnu postrojbu. Osim razgovora s veteranima Ambrose se poslužio i arhivskim snimkama bitaka u kojima su sudjelovali. Nakon čitanja romana, Tom Hanks, koji je fasciniran tim povijesnim razdobljem i koji je uz Stephena Spielberga jedan od producenata serije, prepoznao je materijal od kojeg će napraviti veličanstvenu televizijsku seriju. Kao rezultat nastala su "Združena braća", serija koja je stajala čak 120 milijuna dolara, što je čini najskupljom ikad snimljenom. Serija je 2002. godine osvojila šest nagrada Emmy u najvažnijim kategorijama: za najbolju miniseriju, glumačku postavu, režiju, kameru, zvuk i montažu zvuka, a sveukupno bila nominirana za 19 Emmyja. Uz to serija je osvojila Zlatni globus u kategoriji za najbolju miniseriju, a bila je nominirana za tri, te Peabody Award, Golden Satellite Award za najbolju epizodnu ulogu (David Schwimmer), nagradu Udruge američkih TV kritičara, WGA Award i još mnoge druge nagrade.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (12)
  • We Stand Alone Together

    We Stand Alone Together (2001)

    dokumentarni

    Compiled over two years, an 'on-camera oral history' of Easy Company, told by the veterans themselves. Accompanies the mini-series Band of Brothers.
  • Saving Private Ryan

    Saving Private Ryan (1998)

    drama, akcija, ratni

    Ratni film o specijalnom zadatku američke jedinice da nakon iskrcavanja u Normandiji spasi jedinog preživjelog sina obitelji Ryan. Kapetan John Miller i njegova jedinica nakon krvavog iskrcavanja...
  • The Pacific

    The Pacific (2010)

    drama, povijesni, akcija, avantura, ratni

    Izvršni producenti ove desetosatne mini serije su Tom Hanks, Steven Spielberg i Gary Goetzman, stvaralački tim HBO-ve Emmyjem® nagrađene mini serije iz 2001. godine, "Band of Brothers." Mini serija...
  • Dexter

    Dexter (2006)

    drama, kriminalistički, misterij, triler

    Kako je moguće da čovjek zadužen za rješavanje najtežih zločina u Miamiju iste zločine čini noću u vlastitom aranžmanu? Što se događa kada serijski ubojice postanu lovina? Gdje je granica između...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Bula
    eXtreme member
    05.12.2023. 11:32
    Uvijek kad gledam, "iznenadi" me kvaliteta ove serije. Zanemarimo politiku (ne umanjujući doprinos običnog vojnika) i sve što danas znamo o američkoj ulozi na tlu zaraćene Europe; nahvalimo umjetnost!

     
  • bole4s
    member
    16.02.2023. 23:28
    Malopre pogledah All Quiet on the Western Front (2022).Odličan film u svakom pogledu. Podsetio me je na ovu seriju, koja je toliko dobra da ću je ponovo pogledati posle 20 godina. Sve najbolje preporuke od mene.
  • dzindzin16
    eXtreme member
    25.07.2021. 21:20
    Nisam ovo gledao ranije.Tek sad.Jednistavno, ajd da pogledam konacno "najbolju seriju svih vremena".Bar tako stoji na IMDB-u.Efektna USA propaganda njihove hrabrosti i sposobnosti.Najbolje stvari u seriji su lepo prikazani pokidani udovi, krvave prostrelne rane a i izmedju redova, realnost da si u pesadijskom ratu unapred mrtav covek, uz to da ti se mozda i posreci pa prezivis.Dobar je i odnos izmedju likova i vidi se ko je radio i da su se bas potrudili.Po meni, sasvim dobra serija ali bas da je sami vrh, nije.Kog zanima tema, neka pogleda.Nece se pokajati.Ima li zesce i krvavije.Ima.

{{message}}

{{item.title}}