FriendsPogledaj trailer!

TV serija

komedija, ljubavni (1994)

Friends

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
Odlično!
8,9
Friends

Naslov:

Prijatelji

Godina:

1994

Žanr:

komedija, ljubavni

Trajanje:

22 min

Autor:

David Crane
, Marta Kauffman


Glavne uloge:


Jennifer Aniston
  >  Rachel Green
Lisa Kudrow
  >  Phoebe Buffay
Matt LeBlanc
  >  Joey Tribbiani
Matthew Perry
  >  Chandler Bing
David Schwimmer
  >  Dr. Ross Geller
Courteney Cox
  >  Monica Geller
Courteney Cox
  >  Monica Geller-Bing
James Michael Tyler
  >  Gunther
Elliott Gould
  >  Jack Geller
Christina Pickles
  >  Judy Geller
Paul Rudd
  >  Mike Hannigan
Maggie Wheeler
  >  Janice
Jane Sibbett
  >  Carol Willick
Helen Baxendale
  >  Emily Waltham
Jessica Hecht
  >  Susan Bunch

Opis:


Da nema njezinih prijatelja Monica (Courteney Cox) bi odavno odustala od spojeva. I iako je najzaštićenija od svih svojih prijatelja, ona pokazuje pravu majčinsku stranu i zbog koje je središte grupe. Kao pomoćna kuharica u finom restoranu, ona je prisiljena raditi za sve što ima – za razliku od Rachel, njezine najbolje prijateljice iz srednje škole koja nikad nije morala skuhati kavu do svoje 25 godine. Rachel (Jennifer Aniston), Monicina nova prijateljica, također ima problema s karijerom i muškarcima. Kao prvo ona uopće nema karijeru, a upravo je ostavila svog zaručnika Barryja pred oltarom, jer je shvatila da joj se više sviđaju darovi nego on. Nakon što su je tetošili 25 godina, Rachel kreće u nezavisan život, no nema nikakvih vještina, jer nije lako naći posao s diplomom iz povijesti umjetnosti i plesa. No sa siromaštvom se nosi s pomoću snage i hrabrosti i očevih kreditnih kartica.

Jedan od prijatelja koji će rado pomoći Rachel jest Monicin stariji brat Ross (David Schwimmer) koji je u nju bio zaljubljen u srednjoj školi. Ross je 26-ogodišnji paleontolog i teško se nosi sa životom otkako ga je žena ostavila i objavila da je lezbijka. On je inteligentan, vrlo emotivan i romantičan i nedostaje mu bračni život. Zabrinut je, jer misli da je za njega postojala samo jedna žena. Ross se grozi samačkog života te mrzi spojeve. Ne želi sam slagati sve to pokućstvo iz IKEA-e.

Preko puta Monicina stana žive njezini prijatelji Chandler (Matthew Perry) i Joey (Matt LeBlanc). Chandler je pronicljivi promatrač svačijih života, a pogotovo svoga. Nezainteresiran za romantiku i nemotiviran na poslu, preživljava samo pomoću smisla za humor. Za razliku od svog cimera, Joey se odupire potrazi za snom, njegov je da postane glumac. Dosada je vrhunac njegove profesionalne karijere glavna uloga u 'Pinokiju' i to u osnovnoj školi. Joey voli žene, sport, žene, New York, no najviše od svega Joey voli Joeyja. Krug prijatelja zatvara Monicina bivša cimerica Phobe (Lisa Kudrow). Ona je draga, rastresena, new age skitnica koja živi od prodaje beretki na ulici i sviranja gitare u podzemnoj. Na ljubavnom polju ona vidi dobro u svakome. Kao što će Monica i njezini prijatelji shvatiti, potraga za sretnim i ispunjenim životom postavlja mnogo više pitanja nego što daje odgovora. Na kraju će morati pogledati duboko u sebe da bi odlučili što i tko žele biti, no zasad mogu gledati jedni druge dok prolaze kroz uspone i padove, nervoze i apsurdnosti u procesu odrastanja.


JENNIFER ANISTON (Rachel)
Jennifer je za ulogu Rachel osvojila nagradu Zlatni globus. U zadnje vrijeme Aniston je glumila u nekoliko hit filmova poput 'Napokon Polly', 'Šuška se šuška', 'Lovac na glave' , 'Prekid' te 'Lovac na glave'. Medijima je postala zanimljiva zbog svog braka s glumcem Brad Pittom, a nakon što ju je ostavio radi Angeline Jolie već popularnoj 'Prijateljici' popularnost je još više porasla. Jennifer Aniston glumila je u nekoliko televizijskih serija uključujući 'The Edge', 'Muddling Through', 'Sunday Funnies', 'Ferris Bueller' i 'Molloy'. Usto je glumila i u televizijskom filmu 'Camp Cucamonga' i gostovala u serijama kao što su 'Burke's Law', 'Quantum Leap' i 'Herman's Head'. Glumila je u predstavi 'For Dear Life' u New Yorku. Na filmu je debitirala u filmu 'Leprechaun'.

COURTENEY COX (Monica)
Courteney Cox je 2010. godine nominirana za Zlatni globus i to za ulogu u seriji 'Cougar Town'. Courteney je glumila u hit-filmu 'Ace Ventura: šašavi detektiv' te trima nastavcima filma 'Vrisak'. Debitirala je u hit-seriji 'Obiteljske veze' kao Lauren, djevojka Michaela J. Foxa. Imala je i značajne uloge u mini seriji 'Till We Meet Again' i televizijskim filmovima 'A Rockport Christmas', 'Prize Pulitzer'. Ostvarila je gostujuće uloge u serijama poput 'Seinfelda', 'Morton and Hays', 'Misfits of Science', 'Ubojstvo, napisala je' i 'Code Name: Fox Fire.'.Veliku je priliku Cox dobila glumeći u spotu Brucea Springsteena 'Dancing in the Dark'. U braku je s glumcem Davidom Arquetteom.

LISA KUDROW (Phoebe)
Za ulogu vrckaste Phoebe Lisa Kudrow je osvojila nagradu Emmy te nominirana za Zlatni globus. Lisa je poznata po svojoj ulozi u hit-seriji 'Lud za tobom' kao nesposobna konobarica Ursula. Glumila je i u seriji 'Bob', televizijskom filmu 'Murder in High Places' i gostovala u serijama poput 'Coach', 'Kafić uzdravlje'. Kudrow je glumila u kazalištu kao stalna članica ansambla i profesorica u kazališnoj grupi 'The Groundlings'. Značajne uloge ostvarila je u predstavama 'Ladies Roo', 'Maps for Drowners' i 'Girls Club'. Lisa je ostvarila uloge i u filmovima 'Analiziraj ovo' te 'P.S. volim te.'.

MATT LeBLANC (Joey)
Matt LeBlanc je za ulogu Joeyja tri puta nominiran za Zlatni globus. Glumio je u nekoliko komičnih serija uključujući 'Top of the Heap', 'Vinnie & Bobby' i 'TV 101'. Pojavio se u televizijskom filmu 'Anything to Survive' i gostovao u serijama kao što su 'Class of '96', 'The Red Shoe Diaries' i 'Just the Ten of Us.'. Na velikom je platnu debitirao filmom 'Looking Italian.'. Nakon popularnih Prijatelja Matt je postao glavni protagonist spin-off serije 'Joey' čija se radnja nastavlja kada Prijatelji Joey odlazi u Los Angeles kako bi započeo svoju glumačku karijeru.

MATTHEW PERRY (Chandler)
Za ulogu Chandlera Matthew Perry je nominiran za nagradu Emmy. Imao je stalne uloge u nekoliko komičnih serija poput 'Homefree', 'Sydney' i 'Boys Will Be Boys', a povremeno je glumio i u seriji 'Growing Pains'. Ovaj glumac je gostovao u brojnim serijama uključujući 'Beverly Hills 90210', 'Who's the Boss?', 'Empty Nest', 'Just the Ten of Us', 'Highway to Heaven', 'Charles in Charge', 'The Tracey Ullman Show' i 'Silver Spoons'. Perry je glumio i u filmovima 'Troje za tango' te 'Ubojica mekog srca.'.

DAVID SCHWIMMER (Ross)
David Schwimmer je nominiran za nagradu Emmy za ulogu Rossa. Glumio je u komičnoj seriji 'Monty' i povremeno u serijama 'Njujorški plavci', 'Blossom', 'Zakon u Los Angelesu' i 'The Wonder Years'. David je ostvario ulogu u filmovima 'Crossing the Bridge', 'Flight of the Intruder', 'Twenty Bucks' i 'Wolf'. Imao je i brojne kazališne uloge uključujući predstave 'West', 'The Odyssey', 'Of One Blood'. Režirao je nekoliko predstava kao što su 'The Jungle' za koju je dobio šest nagrada 'Joseph' u Chicagu.

ZANIMLJIVOSTI O PRIJATELJIMA
-Sveučilište Columbus State ima paleontologa po imenu Dr. David R. Schwimmer.
-prije nego se serija počela prikazivati glavni ljubavni par je trebao biti Monica –Joey
-naslovna pjesma koju izvodi grupa Rembrandts postala je broj 1 na američkim top listama
-Courteney Cox jedina je glumačke ekipe Prijatelja koja nije nominirana za nagradu Emmy za ulogu u seriji
-Sean Penn je jedina gostujuća zvijezda koja je osvojila dva Oscara nakon što se pojavio u seriji Prijatelji

NAGRADE
-serija je osvojila ukupno 56 nagrada te je nominirana u 155 kategorija
-serija je osvojila Zlatni globus 2003. godine i to za najbolju žensku ulogu (Jennifer Aniston)
-tijekom niz godina prikazivanja serija je osvojila šest Emmyja
-od 1995.-2005- godina serija je svake godine osvojila nagradu ASCAP za najbolju tv seriju
- serija je osvojili osam nagrada BMI TV Music
  • Slično za pogledati
  • Komentari (23)
  • Game of Thrones

    Game of Thrones (2011)

    drama, ljubavni, fantazija, avantura

    U zemlji u kojoj ljeta traju desetljećima, a zime mogu trajati i cijeli životni vijek, nevolja je na pomolu. Od intriga na jugu i divljih istočnih krajeva, preko zaleđenog sjevera do starog Zida koji...
  • Jack Ryan

    Jack Ryan (2018)

    drama, akcija, triler

    Prati analitičara CIA, Jack Ryana, koji je po prvi puta ubačen u opasnu terensku akciju. To je nova, originalna priča, tako da nije adaptacija niti jedne novele. Reditelj i izvršni producent serije...
  • Brooklyn Nine-Nine

    Brooklyn Nine-Nine (2013)

    kriminalistički, komedija

    Detektiv Džejk Perlata (Andy Samberg) je dovoljno dobar policajac da ne mora puno da radi ili da se striktno pridržava pravila. Možda je to zato što ima najviše hapšenja nego ostali ili zato što su...
  • The Last Dance

    The Last Dance (2020)

    biografski, povijesni, dokumentarni, sportski

    Serija 'The Last Dance' prati karijeru Michaela Jordana i zadnju šampionsku sezonu Chicago Bullsa u kojoj je važnu ulogu igrao i Toni Kukoč. Ova dokumentarna serija napravljena je na temelju nikada...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • CSInvestigator
    Translator
    14.01.2016. 23:37
    21. februara će biti emitovan specijal, NBC se nada da će uspeti da okupi svih 6 prijatelja Wink
  • LEMONZOO
    Active member
    10.09.2011. 17:54
    meni je dosadila, nakon što sam je odgledao 5 puta.

    [SPOILER]Joey i Chandler su mi postali dosadne u drugoj polovici serije, nakon što je Chandler prohoda sa Monicom. Ali Ross mi je smiješan[/SPOILER]
  • sweeney023
    eXtreme member
    09.09.2011. 21:09
    definitivno najbolja serija!!! super sto je repriziraju,sad je na polovini 6 sezone Smile

{{message}}

{{item.title}}