The MentalistPogledaj trailer!

TV serija

drama, kriminalistički, misterij, triler (2008)

The Mentalist

Ocjena korisnika
Odlično!
8,1
The Mentalist

Naslov:

Mentalist

Godina:

2008

Žanr:

drama, kriminalistički, misterij, triler

Trajanje:

43 min

Autor:

Bruno Heller


Glavne uloge:


Robin Tunney
  >  Teresa Lisbon
Simon Baker
  >  Patrick Jane
Tim Kang
  >  Kimball Cho
Owain Yeoman
  >  Wayne Rigsby
Amanda Righetti
  >  Grace Van Pelt
Rockmond Dunbar
  >  Dennis Abbott
Joe Adler
  >  Jason Wylie
Michael Gaston
  >  Gale Bertram
Aunjanue Ellis-Taylor
  >  Madeleine Hightower
Emily Swallow
  >  Kim Fischer
Gregory Itzin
  >  Virgil Minelli
Josie Loren
  >  Michelle Vega
Pruitt Taylor Vince
  >  J.J. LaRoche
David Norona
  >  D.D.A. Osvaldo Ardiles
Eric Winter
  >  Craig O'Laughlin

Opis:


Pomoću jedinstvenog dara moderni Sherlock Holmes uvijek je korak ispred forenzičkih analiza, napredne kriminalističke tehnologije i svih kolega. Uočavajući najsitnije detalje, igrajući umne igrice i „čitajući" emocije drugih, Jane kriminalcima kompleksnih profila i poremećenih umova postavlja sofisticirane umne zamke te može navesti svjedoke i osumnjičene da mu razotkriju činjenice kojih ni sami nisu svjesni. Šarmantni i karizmatični Jane ima neslavnu prošlost televizijskog vidovnjaka te je stekao negativni publicitet nakon što je razotkriven kao varalica. Iako je priznao kako nema paranormalne, već samo mentalne sposobnosti, jedina koja i dalje sumnja u njega je narednica CBI-a Teresa Lisbon (Robin Tunney). Iako je nepredvidljiv i poznat po zaobilaženju protokola, njegovi kolege, agenti Kendall Cho (Tim Kang) i Wayne Rigsby (Owain Yeoman) te novakinja Grace Van Pelt (Amanda Righetti), dive se njegovom šarmu i učinkovitosti u rješavanju slučajeva. No Jane skriva još jednu mračnu tajnu iz svoje prošlosti. Naime, nekoliko godina prije početka same radnje Jane je izgubio suprugu i kćer koje je ubio okrutni serijski ubojica poznat kao „Crveni John" a koji će se na njegovom putu naći i u budućnosti.

Nova američka kriminalistička serija o sofisticiranom umu koji bez naprednih znanstvenih metoda rješava najsloženije zločine zanimljivo liči na modernu verziju Sherlocka Holmesa te je veliko osvježenje u bujici kriminalističkih serija čija je istraga temeljena na razvijenim forenzičkim metodama. „Mentalist" se vraća klasičnoj detektivskoj istrazi koju usmjerava predosjećaj, a svaki novi slučaj riješen je kompleksno i uvijek uvjerljivo. Američka premijera pilota u rujnu 2008. postigla je rekordnu gledanost od 23 milijuna ljudi, a u siječnju 2009. serija je primila nagradu američke publike za najbolju televizijsku dramsku seriju.

Glumačka postava sastavljena je od iskusnih glumaca koji su karijere gradili uglavnom u televizijskim serijama. Simon Baker, kojeg gledamo u ulozi mentalista, slavu je stekao serijom „Cijena savjesti". Ovog karizmatičnog glumca, koji u svojoj karijeri dosada upisuje i jednu nominaciju za prestižnu nagradu Zlatni globus, pamtimo i po ulogama u hitovima „Vrag nosi Pradu" te „L.A. povjerljivo". Iako neobično često uspoređivan s preminulim Heathom Ledgerom, Simon Baker jedinstven je u svom nastupu i omiljen pogotovo među ženskom publikom.

Robin Tunney, koju pratimo u ulozi narednice Lisbon, upečatljive po svom opasnom imidžu, sjećamo se po ulozi u hit seriji „Zakon braće", a vrijedno priznanje primila je još 1997. godine na Venecijanskom filmskom festivalu za ulogu u filmu „Niagara, Niagara". U ulozi entuzijastične novakinje pojavljuje se Amanda Righetti, koju pamtimo po serijama „Grad uragana" i „CSI". Nova kriminalistička serija impresionirat će sve ljubitelje klasične detektivske istrage, ali i osvježiti fanove profinjenih forenzičkih uradaka. Prodiranjem u umove „Mentalist" će riješiti najstrašnije zločine i zaigrati mentalnu igru sa svima koji mu se pridruže u istrazi.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (24)
  • The Blacklist

    The Blacklist (2013)

    drama, kriminalistički, misterij, triler

    Nakon što je desetljećima bio na popisu najtraženijih kriminalaca, Raymond "Red" Reddington (James Spader) predaje se FBI-u te im nudi svoju Crnu listu, popis najopasnijih i najskrovitijih svjetskih...
  • Castle

    Castle (2009)

    drama, kriminalistički, misterij, komedija, ljubavni

    Rick Castle poznati je pisac krimića i misterija, vješt je pripovjedač i gospodar tajanstvenosti. No u zadnjoj knjizi on ubije svoga najprodavanijeg junaka i odluči potražiti nove spisateljske...
  • White Collar

    White Collar (2009)

    drama, kriminalistički, misterij, komedija

    Serija "White Collar" govori o neobičnoj suradnji između vrhunskog prevaranta i agenta FBI-a, dvojcu koji se godinama nadmetao u igri mačke i miša. Priča se zapleće kada Neala Caffreyja (Matthew...
  • Lie to Me

    Lie to Me (2009)

    drama, kriminalistički, misterij, triler

    Samuel Baum, autor serije "Dokaz krivnje", i izvršni producenti serija "24" i "Prikraćeni" donose nam seriju "Lie to Me", uzbudljivu dramu inspiriranu znanstvenim dostignućima dr. Paula Ekmana...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • icemaher
    Translator
    10.03.2015. 11:21
    Ipak nista od toga, nastavili su onamo gde su stali, meni je bolje bilo da je finale bio Red John i to je to, kraj serije. 
    Ovo sto su nastavili nije tako lose ali preterano je razvlaciti nesto kad je zavrsena prica, jedini razlog za razvlacenje price bi bio da nije pravi Red John. Dovoljno je bilo sto je nasao Red Johna i osvetio se.

    Prevodi za sedmu sezonu su do negde ok, ali u svaku epizodu je autor pobrkao muski/zenski rod, kao da je prevodio bez da gleda epizodu, pa ne zna da li prica zena ili muz. Ima i dosta pogresno prevedene fraze ali sad ne pamtim sta je sve bilo.

    Goodbye Patrick, odlicno si odglumio.Clap Zazeleh se Van Peltice i eto je u finaleHeart
  • icemaher
    Translator
    05.11.2014. 17:12
    Mozda sam jedini koji ocekuje opet neki preokret price i da opet nesto promene i vrate CBI i pravog Red JohnaLOL
  • NikolaJe
    Master translator
    04.11.2014. 21:07

    Zadnja sezona??? Confused Pa dobro, šta sad da se radi. LOL

    Serija je sjajna, meni je u top5 omiljenih...  +++


    Nema na kog nisam sumnjao da je crveni Džon... LOLLOLLOL


{{message}}

{{item.title}}