The Rockford FilesPogledaj trailer!

TV serija

drama, kriminalistički, misterij, triler (1974)

The Rockford Files

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
8,2
The Rockford Files

Naslov:

Rockfordovi spisi

Godina:

1974

Žanr:

drama, kriminalistički, misterij, triler

Trajanje:

60 min

Autor:

Roy Huggins
, Stephen J. Cannell


Glavne uloge:


James Garner
  >  Jim Rockford
Noah Beery Jr.
  >  Joseph 'Rocky' Rockford
Joe Santos
  >  Dennis Becker
Stuart Margolin
  >  Angel Martin
Gretchen Corbett
  >  Beth Davenport
James Luisi
  >  Lt. Doug Chapman
Luis Delgado
  >  Officer Billings
Tom Atkins
  >  Alex Diel
Pat Finley
  >  Peggy Becker
Dennis Dugan
  >  Richie Brockelman
Luke Andreas
  >  Syl
Isaac Hayes
  >  Gandolph Fitch
Bo Hopkins
  >  John Cooper
Rita Moreno
  >  Rita Capkovic
Kathryn Harrold
  >  Megan Dougherty

Opis:


The Rockford Files je američka detektivska TV serija koja se originalno prikazivala na NBC-ju od 13.9. 1974. do 10.1. 1980. Serija je poznata po kvalitetnim scenarijima koje su pisali Stephen J. Cannell, Juanita Bartlett i David Chase), ali prije svega po karizmi i šarmu naslovnog junaka - privatnog detektiva Jima Rockforda koji je vozio Pontiac Firebird i koga je tumačio James Garner.

Naslovni junak serije, James Scott Rockford, bio je bivši robijaš, nepravedno osuđen za oružanu pljačku koju nije počinio. Nakon odležanih pet godina u San Quentinu pomilovan je, i otada pokušava zaraditi za život povremenim poslovima, od kojih je jedan i posao privatnog detektiva. Posao je išao loše, te je Rockford prisiljen živjeti u auto-prikolici parkiranoj kraj plaže u Malibuu, a nedaleko od njega živio je otac, umirovljeni kamiondžija Joseph "Rocky" Rockford (Noah Beery Jr.), koji je svog sina stalno nagovarao da i sam postane kamiondžija. Rockfordu, koji je nastojao izbjegavati nasilje i korištenje pištolja (za koga nije imao dozvolu) je u poslu pomagao njegov prijatelj iz zatvorske ćelije Angel (Stuart Margolin) i policijski narednik Dennis Becker (Joe Santos). Rockford je povremeno bio u vezi sa svojom privlačnom i idealističkom odvjetnicom Elizabeth "Beth" Davenport (Gretchen Corbett).

Zaštitni znak serije bila je telefonska sekretarica u Rockfordovoj prikolici - tehnološki novitet u doba kada je serija imala premijeru. Na početku svake epizode bi se mogla čuti poruka njegovih klijenata, vjerovnika ili dužnika - obično nevezana uz zaplet epizode - koja je na humoristički način ilustrirala Rockfordov težak financijski položaj. [wiki]

Obradio/la:

bojan969
  • Slično za pogledati
  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}