1987Pogledaj trailer!

Film

drama, povijesni, triler (2017)

1987

Ocjena korisnika
Odlično!
7,8
1987

Godina:

2017

Žanr:

drama, povijesni, triler

Trajanje:

129 min

Režija:

Joon-Hwan Jang

Scenarij:

Kyung-chan Kim


Glavne uloge:


Kim Eui-sung
  >  Lee Boo-Young
Moon Sung-Keun
  >  Jang Se-Dong
Sol Kyung-gu
  >  Kim Jung-Nam
Hae-Jin Yoo
  >  Han Byung-Yong
Oh Dal-su
  >  Journalist
In-gi Jeong
  >  Priest Kim Seung-Hoon
Park Hee-soon
  >  Detective Jo Han-Kyung
Ha Jung-woo
  >  Prosecutor Choi Hwan
Seung-mok Yoo
  >  Yoo Jung-Bang
Kim Yoon-seok
  >  Park Cheo-Won
Woo Hyeon
  >  Kang Min-Chang
Chang-Seok Ko
  >  Journalist
Lee Hee-joon
  >  Reporter Yoon Sang-Sam
Ji-hwan Park
  >  Detective
Kim Tae-ri
  >  Yeon-Hee
Kim Jong-soo
  >  Park Jung-Ki
Jo Woo-jin
  >  Park Jong-Chul's uncle
Park Kyung-hye
  >  Jung-Mi
Moon Sung-Keun
  >  Jang Se-Dong
Hee-jun Lee
  >  Reporter Yoon Sang-Sam

Opis:


Godine 1987 Koreja je bila pod vojnim režimom. Studenti su ubijeni tokom policijske torture. Zvaničnici vlade pokušali su da zataškaju smrt i naredili da tela budu kremirana. Tužilac koji je trebalo da potpiše izveštaj o kremaciji, pokrenuo je pitanje u vezi smrti 21-godišnjaka koji je umro od srčanog udara. Uprkos sistematskim naporima da se sve zataška, istina je otkrivena i prouzrokovala erupciju javnog besa.

Obradio/la:

IgaBiva
  • Slično za pogledati
  • Komentari (2)
  • Sin-gwa ham-kke: Jwi-wa beol

    Sin-gwa ham-kke: Jwi-wa beol (2017)

    drama, akcija, fantazija

    Glavni lik je vatrogasac Ja-hong, koji je neočekivano preminuo. U život posle smrti uvode ga tri anđela čuvara. Ali, on mora da prođe sedam suđenja tokom 49 dana, da bi dokazao da nije ništa zgrešio...
  • Myeong-ryang

    Myeong-ryang (2014)

    biografski, drama, povijesni, akcija, avantura, ratni

    Film o čuvenoj bitki Myeongryang, koja se desila 1597. godine, za vreme japanske invazije na Koreju. Čuveni admiral Yi Sun-sin tada je uspeo da uništi 31 od 133 japanska ratna broda, sa samo 13...
  • Byeon-ho-in

    Byeon-ho-in (2013)

    drama

    Song Woo-Seok je pomalo snobovski pravnik, koji postaje advokat svog starog prijatelja po imenu Jinwoo, nakon što ovoga uhapsi vojni režim. Suđenje postaje prekretnica u njegovoj karijeri, pošto...
  • Bumchoiwaui junjaeng: Nabbeunnomdeul jeonsungshidae

    Bumchoiwaui junjaeng: Nabbeunnomdeul jeonsungshidae (2012)

    drama, kriminalistički, akcija, triler

    On the verge of being fired, a corrupt customs official finds a haul of drugs and teams up with a vicious gangster to become the most powerful crime partnership in Busan.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • JoxerTM
    eXtreme member
    26.06.2020. 21:32
    Ponajprije hvala shibi za odličan prijevod.

    Rekao sam stoput ne gledam drama/war/history/biography kombinacije. Jer od tih smaračina dobijem slom živaca.
    Ovaj film pripada među te, iako nema baš "war" unutra striktno gledajući.

    Film je rekonstrukcija događaja iz 1987. koji su južnokorejsku diktaturu transformirali u demokraciju.
    Jednostavno se potrefilo da ljudi nepovezanih sudbina reagiraju sitnicom koja odjekne u društvu i kap po kap će kulminirati u masovne prosvjede. Pa će u jednom slučaju tužitelj koji je pojeo govno zbog prethodnog zataškavanja odbiti zataškati slučaj studenta umrlog prilikom ispitivanja, cura će prošvercati određeni tekst zbog vokmena, novinari će se zainatiti, prodavačica će se sažaliti, itd

    Odnosno film obiluje likovima - ali ne radi grešku da sve likove nabaca u prvih 10 minuta pa se gledatelj treba snalaziti. Ni u jednom trenutku neće vam biti nejasno tko je sad to ili konfuzno zašto je tu.

    Prema riječima autora, film je 90% točan što se činjenica tiče, ja u to nekako ne vjerujem. Ne mislim na izmijenjena imena o čemu nas informira na početku, nego mi određena studentska "romansa" djeluje prenategnuto, ali opet shvaćam zašto je u filmu s obzirom na epilog.

    Za razliku od valjda svih drugih drama/war/history/biography kombinacija 1987 niti u jednom trenu nije dosadan, likovi koliko god malu minutažu imali nisu ostali napušteni ni nedorečeni pa da ne doznate tko je što napravio i zašto.

    Trebalo je 30 godina proći da se Južna Koreja obračuna sa grijesima iz prošlosti i životima plaćenu demokraciju ufilmi, bez da to izgleda posprdno, tragikomično i ulizivački.
    Koliko će još godina trebati nama za takvo nešto? Mislim na sve države nastale raspadom juge.

    Ne usuđujem se puno detaljizirati, iako kombinacija žanrova koju izbjegavam u širokom luku, film je ostavio na mene žestok utisak iz dodatnog razloga a taj je da neki moji poznanici i prijatelji nikad ne izlaze na izbore. Ne zanima ih pravo za koje su neki drugi krv prolijevali.

    Ovo je jedan od filmova za koje smatram da bi trebali pogledati jednom u životu. Mi nismo bili dio te njihove priče, ali tko zna, možda se ista ili slična povijest nekad i vamo ponovi.
    Kad je film završio, bio sam spreman vikati da je ovo najbolji film koji je južna koreja do danas snimila što naravno nije točno kad sam stao i razmislio. Ali definitivno spada u sam vrh njihove dosadašnje kinematografije.

    Dodatna napomena. Nikako nemojte da vam ovo bude prvi korejski film. Pogledajte bilo kojih 5-6 njihovih filmova prije njega. Nebitno kojeg žanra, nebitno kako su ocijenjeni, bitno je da vas neke stvari koje ćete vidjeti u 1987 ne zbune.
    JoxerTM2020-06-26 21:44:26
  • titlovi.com
    Approval team
    06.05.2020. 00:16
    Prijevod je uradila shiba87 👍

{{message}}

{{item.title}}