True DetectivePogledaj trailer!

TV serija

drama, kriminalistički, misterij, triler (2014)

True Detective

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
Odlično!
8,9
True Detective

Naslov:

Pravi detektiv

Godina:

2014

Žanr:

drama, kriminalistički, misterij, triler

Trajanje:

55 min

Autor:

Nic Pizzolatto


Glavne uloge:


Ray Fisher
  >  Henry Hays
Stephen Dorff
  >  Detective Roland West
Carmen Ejogo
  >  Amelia Reardon
Mahershala Ali
  >  Detective Wayne Hays
Rachel McAdams
  >  Detective Ani Bezzerides
Scoot McNairy
  >  Tom Purcell
Michelle Monaghan
  >  Maggie Hart
Tory Kittles
  >  Detective Thomas Papania
Afemo Omilami
  >  Police Chief Holloway
Kelly Reilly
  >  Jordan Semyon
Michael Potts
  >  Detective Maynard Gilbough
Colin Farrell
  >  Detective Ray Velcoro
Sarah Gadon
  >  Elisa Montgomery
Matthew McConaughey
  >  Detective Rust Cohle
Woody Harrelson
  >  Detective Marty Hart

Opis:


Već nakon prve sezone 'Pravi detektiv' stekao je status kultne serije, a tome su, između ostalog, doprinijeli i glavni glumci, oskarovac Matthew McConaughey i Woody Harrelson. Sezona je ovjenčana s pet Emmyja (nominirana je za čak 12 prestižnih nagrada) i BAFTA nagradom. U drugoj sezoni u glavnim ulogama našli su se Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams i Taylor Kitsch.

Prva sezona fokusira na Martina Harta (Woody Harrelson) i Rusta Cohlea (Matthew McConaughey), dvojicu detektiva i bivših partnera koji su radili u odjelu za kriminalnu istragu u Louisiani sredinom 1990-ih. G. 2012., iz isprva neotkrivenih razloga, njih dvojicu odvojeno intervjuiraju istražitelji o njihovu najzloglasnijem slučaju: sablasnom ubojstvu prostitutke 1995. koji je navodno izveo serijski ubojica s uznemirujućim sklonostima prema okultnom. Dok se osvrću na slučaj, u središte pozornosti dolaze Hartove i Cohleove osobne priče i često napet odnos. Hart, ekstrovertirani rođeni Louisianac i obiteljski čovjek čiji je brak narušio stres na poslu i nevjera, polarna je (barem na površini) suprotnost Cohleu, samotnjaku i pesimistu te bivšem detektivu narkotika iz Teksasa. Dok radnju pokreće njihova zajednička opsesija da ulove ritualnog ubojicu, prava se drama usredotočuje na promjenjivu prirodu Hartova i Cohleova odnosa i osobnosti te način na koji utječu jedan na drugoga kao detektivi, prijatelji i muškarci.

U drugoj sezoni bizarno ubojstvo spoji tri provoditelja zakona i profesionalnoga kriminalca koji se moraju snaći u mreži urote i izdaje u sušnom krajoliku Kalifornije. Colin Farrell je Ray Velcoro, kompromitirani detektiv u industrijskome gradu Vinciju u okrugu Los Angelesa. Vince Vaughn igra Franka Semyona, kriminalca i poduzetnika kojem prijeti opasnost da izgubi životno djelo dok se njegova žena i najbliža saveznica (Kelly Reilly) bori i s njegovim i s vlastitim izborima. Rachel McAdams je Ani Bezzerides, detektivka šerifova ureda okruga Ventura, koja se često sukobljava sa sustavom kojemu služi, dok Taylor Kitsch igra Paula Woodrugha, ratnog veterana i murjaka na motociklu koji patrolira kalifornijskim autocestama. On će naići na mjesto zločina i time pokrenuti istragu u koju su upletene tri zakonodavne skupine, brojni kriminalni tajni sporazumi i milijarde dolara.

Pročitaj recenziju serije True Detective:

  • Slično za pogledati
  • Komentari (116)
  • Mindhunter

    Mindhunter (2017)

    drama, kriminalistički, triler

    Radnja serije je smještena u 1979. godinu i prati dvojicu FBI agenata, koje glume Jonathan Groff i Holt McCallany. Oni ispituju zatvorene serijske ubojice kako bi rješavali aktivne slučajeve...
  • Chernobyl

    Chernobyl (2019)

    drama, povijesni, triler

    1986. je zbog nesigurnog dizajna sovjetskih nuklearnih reaktora i ljudske greške došlo do eksplozije u černobilskoj nuklearnoj elektrani. Sama eksplozija nije bila pretjerano razorna, no uzrokovala...
  • Breaking Bad

    Breaking Bad (2008)

    drama, kriminalistički, triler

    Od iskusnih producenata Vincea Gilligana (Dosjei X) i Marka Johnsona (Donnie Brasco, Kišni čovjek) dolazi dramska serija o jednom nimalo karizmatičnom i ne osobito zanimljivom profesoru kemije...
  • Dark

    Dark (2017)

    drama, kriminalistički, misterij, znanstvena fantastika, triler

    Dark je obiteljska saga s nadnaravnim obratom. Ovo je priča o nestanaku dvoje djece u njemačkom gradiću Winden koja otvara ponore koji se igraju sa samim pojmom vremena. Pitanje nije tko je otimao...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    24.04.2024. 20:08
    Ima to sve svog smisla. Ali ja volim i pojavu kao i npr sam glas Jodie Foster, isto sa npr Debrom WInger ili recimo Jennifer Jason Leigh, Holly Hunter, te moram probati biti deo toga, išlo-ne išlo, šta ima veze, idem skoro svakoga dana na glupav posao na silu, zašto ne bih neka i bacio koji sat na nešto što ipak potencijalno ima eto makar nešto, nekoga u sebi što meni može leći, "društvo" glumica koje prosto volim videti na ekranu, slušati njihov glas, dikciju, akcenat, volim jezike, slušati ljude (koji su pri tome profi u onome što rade, bilo to uvek efektno ili ne baš).
  • Mizi
    eXtreme member
    24.04.2024. 19:56
    Sve bi bilo uredu ili u redu da su snimili samo season one,
    tj. da se radilo o mini seriji, kao Chernobyl.
    Ovako uzimati pare na konto slave i popularnosti prve sezone, a ne promeniti ime seriji ili scenariste i reditelja, pa to je bezobrazno.
    Isto je i sa Fargom, posle prve sezone samo su nastavili da tonu.
    Zato sam batalio obe serije, i fokusirao se na nešto bolje, tipa Bolji Život i Ljubav, navika, panika.
  • puppet_master
    eXtreme member
    24.04.2024. 19:50
    Problem sa True Detective serijalom je što je svaka sezona bitno drugačija, potom naravno to što je prva postavila neki svoj standard, na koji prosto ništa drugo ne može ličiti. Ta priča je zaokružena, kopirati stalno iznova sve to samo sa novim likovima i nešto kao drugačijim odnosom među likovima (u čemu je mahom i čitava poenta te veličanstvene sezone/priče) bi meni bilo još i gore, nego ovo da isprobavaju sve i svašta, makar je drugačije, iako i dalje smatram da je džukačka fora to uopšte prodavati pod "True Detective", upravo će gledatelji imati sasvim drugačija očekivanja sa tim sećanjem na prvu, daleko najbolju sezonu, a vala je svejedno i ako se serija zove nekako drugačije. Nego moraju oni da prodaju nekako svoj proizvod, pa hajde onda sa tim mahom veštačkim "True Detective" brendom. Svako sranje sa pubovima, eto nešto šatro kompleksnijim likovima, unutaršnjim i spoljnim dramama životnim, poslovnim, može onda biti True Detective.  No, znajući sve to, volem Jodie Foster, američke vukoyebine, još bolje pod snegom i ledom, iako me sam slučaj nije zanimao previše ni u prvoj sezoni, kamoli tek ovakav i ovako ispričan. Nisam bio tu zbog toga. Hteo da probam i ovo, šta ima veze, neka je mućak. 

{{message}}

{{item.title}}