Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Sexy Durga zabranjena u Indiji!

novosti

30.11.2017.

Sexy Durga zabranjena u Indiji!

Jedan od najkontroverznijih indijskih filmova poslednjih godina, ne prestaje da izaziva reakcije kad god treba da se negde prikaže. Najnovija dešavanja u vezi s filmom vezana su za Internacionalni filmski festival u Goi, kada organizatori nisu dozvolili da se film prikaže, iako je on imao sudsku dozvolu da to može.

Film Sexy Durga priča o dvoje mladih ljubavnika, različitih "kasti" i plemena, već je dobila nekoliko međunarodnih priznanja, među kojima je najznačajnije "Hivos" nagrada na ovogodišnjem Roterdamskom festivalu.

Takođe, film koji je režirao Sanal Kumar Sasidharan, prošle nedelje prikazan je i na filmskom festivalu u Singapuru, ali to sve nije bilo dovoljno za "budne" oči indijskih cenzora da dozvole prikazivanje i u zemlji iz koje film potiče.

Zvanično saopštenje glasi da se film povlači iz selekcije zbog "tehničkih razloga". Selektor festivalskog programa "Panorama" podneo je ostvaku, kao i dva člana žirija, dok su ostali pisali peticiju da se filmu dozvoli prikazivanje.

Znajući šta ga čeka, zbog burnih reakcija javnosti, reditelj Sasidharan se obratio sudu u Kerali, koji je naredio prikazivanje, ali cenzurisane verzije, u kojoj je čak i naslov promenjen u ‘S Durga’ (Durga je ime indijske boginje, kao i popularno žensko ime), kako se ne bi "povredila religiozna osećanja Hindu zajednice". 

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}