Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Najbolji nezavisni britanski filmovi

novosti

11.12.2017.

Najbolji nezavisni britanski filmovi

Za neke iznenađenje, ali za neke baš i nije, tek britanske filmadžije odlučile su koji su najbolji nezavisni filmovi ove godine.

Pored nagrade za najbolji film, gay-drama-romansa God's Own Country ima i najboljeg glumca (Josh O’Connor), kao i debitanta-scenaristu (Francis Lee) dok je Anna Bertmark dobila nagradu za najbolji zvuk.

Među "glavnim dobitnicima" nalaze se i istorijska drama Lady Macbeth (nagrada za najbolji scenario - Alice Birch; najbolju glumicu - Florence Pugh; i najboljeg debitanta - Naomie Ackie; najbolja fotografija - Ari Wegner; najbolji kostim - Holly Waddington).

Takođe, četiri nagrade osvojio je i film The Death of Stalin koji je režirao Armando Iannucci. To su: Nagrada za najboljeg glumca u sporednoj ulozi (Simon Russell Beale), najbolji kasting (Sarah Crowe), najbolja šminka i frizure (Nicole Stafford) i najbolji dizajn produkcije (Cristina Casali)

Za najboljeg reditelja, kao i reditelja-debitanta, poglašen je Rungano Nyoni I Am Not a Witch, dok je Emily Morgan dobila nagradu kao najbolji producent za isti film.

Film The Party doneo je nagrade za najbolju glumicu u sporednoj ulozi (Patricia Clarkson), nagradu za "najveće otkriće" pripala je filmu In Another Life, najbolju montažu ostvario je Jon Gregory za Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, nagradu za muziku dobio je Carter Burwell za isti film, dok su najbolje efekte stvorili Nick Allder i Ben White u hororu The Ritual.

Najbolji internacionalni nezavisni film je Get Out.

 

 

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}