Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Ridley Scott i čarobnjak Merlin

novosti

05.01.2018.

Ridley Scott i čarobnjak Merlin

Čuveni reditelj, po svemu sudeći, uskoro bi trebalo da se maši režije novog projekta o još čuvenijem čarobnjaku - Merlinu!

Film će se snimati pod okriljem kompanije Disney, a za scenario će biti zadužena Philippa Boyens (The Hobbit: An Unexpected Journey i svi filmovi serijala, The Lovely BonesThe Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring i svi filmovi serijala...)

Radnja filma o Merlinu biće zasnovana na romanima čiji je autor T.A. Barron, a u kojima se pripoveda o mladom Merlinu i o tome kako je postao mentor kralja Artura. 

Merlin Saga” je trenutno jedan od dva filma koje Disney "razvija" po Merlinovom liku. Drugi film je  “Sword in the Stone”, ali on je mnogo više "akcioni" nego što je zasnovan na "istorijskim", odnosno "književnim" podacima o čuvenom čarobnjaku. 

Iako je snimljeno dosta filmova vezanih za legendu o Kralju Arturu, za sada jedino ostvarenje koje se naročito usredsredilo na priču o Merlinu jeste NBC mini-serija Merlin iz 1998. godine, u kojoj čarobnjaka glumi Sam Neill.

  • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Black Raven
    Translator
    08.01.2018. 18:59
    zanimljivo,samo da ne bude čudan fim kao ovaj novi kraljArtur
;

{{message}}

{{item.title}}