Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Dodeljene nagrade Slamdance festivala

novosti

26.01.2018.

Dodeljene nagrade Slamdance festivala

Poznati su dobitnici ovogodišnjeg Slamdance festivala, jednog od najznačajnijih svetskim festivala nezavisnog i niskobudžetnog filma. Fetival je održan od 19-25 januara u Park Sitiju, u Juti. 

Dva filma osvojila su najznačajnije nagrade. To su Rock Steady RowMr. Fish: Cartooning from the Deep End

Prvi film, koji je dobio i nagradu žirija z anajbolji film festivala, ali i nagradu publike, govori o mladom brucoš na koledžu otkriva da mu je ukraden bicikl. Odgovorni za ovo su članovi bratstva koji su uzeli novog studenta na zub. On odlučuje da im se osveti, pretvarajući kampus u pravu ratnu zonu.

"Ovaj film po kreativnosti jednak je stripu u kome se sreću George Miller i John Carpenter", piše u saopštenju žirija.

S druge strane, dokumentarni film Mr. Fish: Cartooning from the Deep End, proglašen je za najbolji u svojoj kategoriji. Film govori o životu kontroverznog političkog karikaturiste i njegovoj borbi da obezbedi porodicu dostojan život, ali i da očuva kreativnost u svetu gde gorak ukus satire nema priznatu komercijalnu vrednost.

"Napravljen istom grubom ozbiljnošću i političkom nekoreknošću, ovaj izuzetni portret brzog ritma, stvara složeni, duhoviti i slojeviti prikaz karikaturiste koji otelotvoruje načela slobode govora dok otkriva iskušenja takvog postojanja", piše u saopštenju žirija.

 

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}