Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}

Braven - Jason Momoa ipak nije Jason Statham

Hollywood je u stalnoj potrazi za novim akcijskim junacima. Velika imena akcijskoga filma iz prošlosti, poput Schwarzeneggera, Willisa, Gibsona, Chana, nisu zbog dobi prikladni za tjelesne akrobacije, pa se pokušava „instalirati“ nekog novoga akcijskog heroja koji bude štampao novce na blagajnama kina. Ima nekih imena koji odskaču u velikim produkcijama, poput Chrisa Hemswortha (Thor) ili pak Chrisa Pratta (Jurassic World). No ono što nedostaje to su junaci iz B-akcića, poput nekada Chucka Norrisa koji je ostario i preselio se u viceve. Nekada su se filmovi takvoga profila izdavali direktno za „video-tržište“. U principu, za malo uloženog novca dalo se dobro zaraditi na tim popularnim „ubi ih sve-vrati se sam“ filmićima. Upravo na takvu vrstu filmova je Jason Momoa pretplaćen. Nikada on neće imati svoju zvijezdu na Hollywood Boulevardu, no filmići poput Braven budu održavali njegov status glumca za akcijske jurnjave u žiži B produkcije.

Joe ima malu pilanu, u snježnim planinama Kanade, točnije Newfounlanda. Joe također ima problem sa ocem Lindonom, koji boluje od demencije nakon ozljede glave. Stoga Joe odluči s ocem otići u svoju planinsku kolibu, pa kroz razgovor vidjeti što i kako dalje. No planinska koliba postaje smrtonosna klopka kada opasna banda krijumčara droge dođe po robu koja je sakrivena u drvarnici kolibe. Oni ne žele svjedoke, te Joe mora smoći snage i hrabrosti da se obračuna s krijumčarima, te spasi sebe i svoju obitelj.

Sve se u ovome B-akciću svodi na žestoku akciju i borbu za goli život. Predvidivost je uvjetovana samim tipom filma i očekivane publike, pa se suspens svodi na brojanje tijela. Malo doduše dojam popravlja snježna bijelina prekrasnoga Newfoundlanda. A ni Jason Momoa nije lik za odbaciti, stasiti Khal Drogo (Game of Thrones) je popularan i kod muške i ženske publike. Jasno, iz sasma različitih razloga.

Ovo je film namijenjen isključivo za određeni tip publike, te lamentirati o njegovoj kvaliteti je besmislica. Tko voli akcijske filmove B kategorije, neće dvojiti gledati ili ne. Svi drugi trebaju znati da Jason Momoa nije Jason Stathman.

  • Komentari (28)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • JoxerTM
    eXtreme member
    20.02.2021. 18:38
    Dno dna film.
  • beogradski
    eXtreme member
    20.02.2021. 18:10
    Odlican film
  • Dragan B Jovanovic
    Active member
    13.06.2018. 13:06
    Idila fenomenalna na ovu vrucinu(sad sam dosao iz grada). Cini mi se da su hteli da kopiraju (Alpinistu sa S.Steloneom)nisu mu ni prisli.Ali film moze da se gleda ima svega po malo i ne zamara.
;

{{message}}

{{item.title}}