Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}

The Cured - Potpuni novi zombi pristup

Još jedan film s ovogodišnjeg FEST-a. Vredan pažnje zato što nudi potpuno novi pristup zombi-tematici. A, pri tom potiče iz irske kinematografije, pa se taj "evropski" štimung itekako primećuje.

Virus koji pretvara ljude u besne zombije opustošio je dobar deo Zemljine kugle, pa samim tim, i Irsku. Pronađen je lek, zahvaljujući kome je 75 odsto zaraženih Iraca ponovo zdravo, ali preostalih 25 odsto je i dalje u karantinu. Međutim, reintegracija "izlečenih" u "normalno" društvo ne ide baš po planu. Oni su i dalje "žigosani", od strane "zdravih", pre svega zbog straha da će im se "bolest" povratiti. 

Sinan je jedan od "izlečenih". Dok je bio zombi ubio je i svog brata. Sada, "izlečen" i pušten iz "karantina" dolazi da živi kod svoje snaje i deteta koji ga primaju u svoju kuću, navlačeći tako i gnev "zdravog komšiluka". Snaja ne zna da je Sinan ubio njenog muža, a kada to sazna neće imati ni vremena da reaguje na pravi način, jer je u toku krvava pobuna "izlečenih" nastala zbog toga kako ih "zdravi" tretiraju. A, vođa "ustanka" je Sinanov izlečeni drug iz karantina...

The Cured svojim pristupom nadilazi uobičajene žanrovske odrednice, nastupajući i kao alegorija na svet koji nas okružuje i u koji smo se pretvorili. Poklonici zombi-žanra neće biti razočarani, jer akcije ne manjka, a oni koji traže i neki "dublji" pristup žanru, takođe, mogu s priličnim "uživanjem" da odgledaju ovaj film. U svakom slučaju, nemamo često slučaj da možemo da se upoznamo s irskim hororima, pogotovo onim "zombijevskim", pa je upoznavanje s ovim filmom utoliko bogatiije iskustvo.

Pogledati ko god može...

  

  • Komentari (6)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • beogradski
    eXtreme member
    16.07.2018. 15:17
    Preporučujem. Sviđa mi se što film nije kao u 99% kad je u pitanju ''zombi'' film. Ovo je malo drugačije. A pohvalio bih Ellen Page da je dobra glumica.
  • win32
    Active member
    03.07.2018. 20:27
    Preporuka ljubiteljima žanra. Ok je film.
  • titlovi.com
    Approval team
    27.06.2018. 23:11
    Prijevod je najavio fAzazel ⚡
;

{{message}}

{{item.title}}