Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Train to Busan Virtual Reality

novosti

21.03.2018.

Train to Busan Virtual Reality

Jedan od najzanimljivijih zombie-filmova poslednjih godina u najskorije vreme trebalo bi da dobije i svoju "Virtual Reality" varijantu. Naravno, ovo je moguće u Južnoj Koreji, zahvaljujući "čudesima" moderne tehnologije. Kako će i da li ćemo mi ikad moći da uživamo u ovom ostvarenju, kako su istinski fanovi mogli da uživaju i u samom filmu - ostaje da se vidi...

Film Busanhaeng, snimljen je pre dve godine, a svetsku premijeru imao je na festivalu u Cannesu 13. maja. Dobio je 30 nagrada na različitim svetskim festivalima, a govori o putnicima u brzom vozu na relaciji Seoul-Busan, za vreme čijeg putovanja nastaje zombi-apokalipsa.

Reditelj ovog filma jeste Sang-ho Yeon, koji je te 2016. godine, snimio i takođe nagrađivani animirani horor - Seoul Station! A, početkom ove godine Sang-ho Yeon imao je i premijeru svog novog fantasy filma Yeom-lyeok.

Pretvaranje Busanhaeng u VR varijantu znači da će njegova radnja postati dostupna i u potpuno novom iskustvo za korisnike, istovremeno postajući i specifična VR video-igra. Jedan ovakav postupak moguć je i zahvaljujući finansijskoj podršci vlade Singapura, pošto je ovaj film ubedljivo najgledaniji južnokorejski film u ovoj zemlji.

Inače, uskoro treba očekivati i remake ovog flma na engleskom jeziku, koji će se snimati pod okriljem francuskog studija Gaumont. Ali, to je već deo neke druge priče...

 

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}