Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Spielberg protiv Netflix-a

novosti

26.03.2018.

Spielberg protiv Netflix-a

Čuveni reditelj javno je ustao u odbranu tradicionalnih filmskih vrednosti, govoreći o veoma bitnoj razlici između filmova koji se prave za bioskopsku distribuciju i onih za emitovanje na različitim kanalima za strimovanje, kao što je i Netflix.

Ostalo je još samo malo vremena do premijere novog Spielbergovog filma - Ready Player One - a ovo, veoma intrigantno obraćanje poklonicima filmske umetnosti, legendarni reditelj učinio je u intervjuu za ITV News.

Spielberg, tako, kaže da se filmska industrija nikad nije susrela s većim izazovom od ovog "televizijskog", uslovljenog pojavom kanala za strimovanje. I dok se slaže da na ovaj način opšta kultura i informisanost može da ima benefite, Spielberg kaže i da filmovima koji se snimaju za ove kanale - ne treba dozvoliti da se takmiče za "Oskara"!

Razlog za svoj stav nalazi u tome što se ovakvi filmovi eventualno prikazuju samo nekoliko dana u pojedinim bioskopima. "Ako jednom napravite televizijski format, onda je to TV-film", kaže Spielberg. "Ako je dobar, zaslužuje 'Emmy'. Ali, ne 'Oskara'. Televizija napreduje s kvalitetom i iskreno, ali to predstavlja jasnu i prisutnu opasnost za one koji vole filmove. Ja sam napravio The Post i zamolio publiku da ode u bioskop da vidi film, a nisam ga napravio za Netflix", iskren je čuveni reditelj.

 

 

 

  • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • danilomix
    member
    27.03.2018. 11:33
    Ma zabrinuo si se ti da ces manje miliona da stavis u Dzep. A u taj oskar, pa ko tome jos pridaje znacaja, tipican americki sou
;

{{message}}

{{item.title}}