Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Šta će biti s Star Trek 4?

novosti

06.04.2018.

Šta će biti s Star Trek 4?

Nije tajna da su autori čuvenog filmskog serijala (dobro... ovog poslednjeg) u priličnoj nevolji. Jer, filmovi franšize Star Trek baš i nisu učinili da Paramount dobije ono čemu se nadao. Ni gledanost, ni zaradu nisu onakve kakve su studijski moguli očekivali, pa se nameće pitanje - kuda dalje?

Izvesno je da veliku ulogu u "neslavnom pohodu" novih filmova franšize, poput Star Trek Beyond i Star Trek: Horizon igra i to što su se, u međuvremenu, pojavili i novi Star Wars filmovi, a njima, ipak, po predodređenju, pripada "veći deo svemirskog kolača". Tako, Disney, jednostavno, "nosi šnjur" kada su u pitanju svemirske avanture. Uostalom, obazrimo se samo da poređenje dva filma iz 2016. godine - budžet Star Trek: Horizon, bio je oko 185 miliona dolara, a zaradio je veoma skromnih u SAD 158,8 miliona dolara, odnosno 343,4 miliona dolara od svetske distribucije, dok je Rogue One, snimljen iste godine za budžet od 200 miliona dolara, zaradio u SAD više od pola milijarde dolara, odnosno više od milijardu ukupno u celom svetu (a nije u pitanju čak ni film koji je direktni nastavak doživljaja Luka Skywalkera i ekipe...)

Zbog svega toga, postavilo se pitanje šta uraditi s filmom Star Trek 4Zachary Quinto, a.k.a. Commander Spock, otkrio je da se trenutno radi na više verzija scenarija ovog filma. Tako, recimo, na jednoj verziji rade i Simon Pegg i Doug Jung, scenaristi poslednjeg filma franšize, a bilo je i priče da će se čak u sve uključiti i Quentin Tarantino, kao veliki obožavalac originalnog serijala. Ipak, kako se čini, proći će još dosta vremena dok se čuveni reditelj ne prihvati nekog ovakvog posla, pre svega zbog zauzetosti na ostalim "opipljivijim" projektima. 

A, fanovi? Njima ostaje nada da će Paramount, ipak naći neophodne snage i energije da napravi "nešto zaista novo" s ovim, pa nazovimo ga kultnim naslovom stvorenim mnogo pre Star Wars univerzuma. 

 

  • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Rakan
    eXtreme member
    09.04.2018. 09:48
    Warsi su umrli upravo sa Rogue One (možda i najboljim filmom te franšize) a ostala je raspala lešina. Za razliku od te protivprirodne nakaze, Trekijevci žive jedan utaban i siguran put, koji se neće nikada završiti. Prosto je priča takva da se može pričati u nedogled a ne biti sapunica. Warsi su sapunica.
;

{{message}}

{{item.title}}