Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Uskoro novi SF hit!

novosti

04.04.2018.

Uskoro novi SF hit!

U Holivudu se sprema snimanje još jednog SF trilera, koji u najavi ima predznak "Blokbaster". Naime, veoma zadovoljni kako na blagajnama prolazi Ready Player One, u studiju Universal unajmili su scenaristu Dan Mazeau (Wrath of the Titans) da doradi scenario za film “Armada”, po romanu koji je napisao Ernest Cline, 2015. godine. 

Cline, koji je autor i romana “Ready Player One”, kao i koscenarista filma, napravio je prvu verziju scenarija i za novi film. Kao i u Spielbergovom ostvarenju, i ovde je u prvom planu tinejdžer, strastveni takmičar u jednoj video-igri. Samo, ovaj put, "igrači" brane Zemlju od napadača iz svemira, a ispostavlja se da je ta "igra" zapravo simulator za regrutovanje pravih pilota koji će, zaista, braniti našu planetu od vanzemaljskih napadača.

Nismo čitali "Armadu", pa ne znamo detalje, ali ovakav "sinopsis" veoma podseća na jedan, pa... pomalo zaboravljeni, takođe tinejdžerski SF film - The Last Starfighter iz 1984. godine.

Inače, Ready Player One, samo u prvoj nedelji prikazivanja zaradio je više od 180 miliona dolara. Prošlo je osam godina otkako su Warner Bros. i De Line Pictures kupili prava na ekranizaciju ove knjige od pisca. Što se tiče "Armade", Universal je kupio prava na nju još 2012. godine za - "sedmocifrenu nadoknadu"!

  • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • 04.04.2018. 18:59
    The Last Starfighter jedan od moih najomiljenijih filmova.Imam njegovu kompletnu muziku iz filma u telefonu, a film pogledam svremena na vreme.
;

{{message}}

{{item.title}}