Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Batgirl, ipak...

novosti

10.04.2018.

Batgirl, ipak...

Iako se činilo da od filma "Batgirl", bar u skorije vreme, neće biti ništa, najnovije vesti kazuju suprotno. Po tim informacijama, pisanja scenarija za ovaj film prihvatila se Christina Hodson, autorka zaslužna i za nastanak filma Bumblebee. Tako će Warner Bros., uprkos tome što je projekat napustio Joss Whedon, ponovo dobiti neophodnu dozu adrenalina.

Osim što je autorka scenarija za predstojeći nastavak franšize Transformers, Hodson je u Holivudu poznata i kao scenaristkinja takođe uspešnih filmova - horora Shut In iz 2016. godine i trilera Unforgettable iz 2017. godine.

Zanimljivo je da Hodson već ima "superherojskog" iskustva, jer se njeno ime vezuje i za "razvitak" još uvek nesnimljenog filma "Birds of Prey", u kome su glavne ličnosti - Batgirl, Black Canary i Huntress. Smatra se da je Warner Bros. mudro postupio i što je angažovao Hodson da napiše scenario, jer je ona žensko, što može da bude prednost u "razumevanju psihe Batgirl", u krajnjem slučaju i veće nego da je Whedon nastavio da piše doživljaje superheroine. A, čak se ide i korak dalje, pa mnogi sumnjaju da će se za snimanje filma o Betgirl angažovati i - rediteljka!

U centru pažnje filma, kao i u istoimenom stripu, prvi put objavljenom 1967. godine, nalazi se Barbara Gordon (a.k.a. Batgirl), ćerka komesara Gordona. Strip je doživeo nekoliko "reinkarnacija", a u jednom trenutku Barbara je čak ostala paralizovana nakon napada koj je izvršio Joker, postajući lik po imenu Oracle. Ipak, godine 2011. čelnici DC Comics odlučili su da ta "paraliza" bude samo privremena, pa se Barbara ponovo vratila Batgirl.

 

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}