Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Avengers: Infinity War cenzurisan!

novosti

16.04.2018.

Avengers: Infinity War cenzurisan!

Institut za filmsku cenzuru u Indoneziji odlučio je da najnoviji Marvel-hit bude skraćen za prikazivanje u njihovoj zemlji.

Ova odluka uslovila je da se iz Avengers: Infinity War izbace spornih sedam minuta, što je izazvalo burnu reakciju autora filma. Predsednik odbora, Ahmad Yani Basuki, potvrdio je da je potpisao odluku o cenzuri, mada, kako kaže . sam nije video film! On je objasnio da film, da bi opravdao svoj rejting PG-13 - mora da poštuje smernice u vezi nasilnog sadržaja koji mogu da vide oni mlađi gledaoci.

Joe Russo, ko-reditelj filma, javno je ustao protiv ovake odluke, izjavivši: "Ne mogu ni da zamislim kojih sedam minuta oni hoće da izbace iz filma. Kao umetnik, ne želite da ikoišta cenzuriše ili dira u vašem filmu. Ovo je film s oznakom PG-13, nema neki radikalni deo sadržaja i pomalo sam šokiran.". 

Inače, ovo nije prvi put da je neki Marvel-film cenzurisan. Tako je, na primer, u Indiji, odstranjen zvuk u sceni bitke iz Black Panther u kojoj učestvuju T’Challa i M’Baku, pošto ovaj drugi traži pomoć od Hindu-božanstva Hanuman.

  • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • osman2510
    Senior translator
    16.04.2018. 08:33
    bolesno. ako im se ne sviđa nešto u filmu, bolje da ga totalno zabrane, a ne da ga sakate.
;

{{message}}

{{item.title}}