Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Ordeal By Innocence - trodijelna mini serija iz pera Agathe Christie

Britanija ima brojne i poznate osebujnosti: London, Thames, Winston Churchill, Kraljica Elizabeth II, Big Ben...i Agatha Christie. Kraljica krimića kako je zovu ne samo Englezi, već desetljećima prednjači u ekranizacijama svojih thrillera. Mnoge njene knjige su nekoliko puta ekranizirane. Nedavno je kino blagajnama protutnjao film Murder on the Orient Express, tko zna koja po redu ekranizacija, možda i najpoznatijega krimića pokojne spisateljice.

Ordeal by Innocence je trodijelna mini serija napravljena u najboljoj BBC tradiciji, sa izvrsnom glumačkom postavom. Najpoznatiji je možda Bill Nighy („Harry Potter“ serijal). I inače, ekranizacije knjiga Agathe Christie, dopadnu u ruke provjerenih režisera i odlične produkcije. Ova najnovija ekranizacija pripala je iskusnoj Londončanki Sandra Goldbacher. Praktički je ova mini serija - vruća roba, naime otvaranje je bilo od 1-15 aprila 2018, na BBC One. Prepričavati nekome roman Agathe Christie je vrlo nezahvalno, jer se najčešće radi o Whodunit (Tko je ubojica?), no evo vrlo kratkoga sižea, da vidite o čemu se radi.

a bogataškom imanju Argyllevih, desilo se umorstvo. Ubijena je Rachel Argyll, bogatašica i majka petoro usvojene djece. Za njeno ubojstvo okrivljen je i u zatvoru završio njen posvojeni sin Jack, čiji su krvavi otisci nađeni na poprištu zločina. No do suđenja nikada nije došlo jer je cinični Jack smrtno nastradao u zatvorskoj tučnjavi. Nakon 18 mjeseci udovac Leo Argyll se ženi sa tajnicom Gwen, tipičnom sponzorušom, no na vrata zakuca stranac, dr. Calgary. On tvrdi da je upravo on alibi Jacku, te da ovaj nije mogao biti ubojica....

Jasno je da nas čeka vrlo uzbudljivi slučaj, ovoga puta bez njenih trade-markova: Hercul Poirota i Miss Marple. No svejedno, ova je ekranizacija snimljena nedavno u produkciji BBC-a, to znači samo po sebi određeni nivo kvaliteta u koji morate i možete imati povjerenja i bez ikakve pripreme i provjere.

U tri jednosatne epizode, vjerujte mi budete dobro zabavili male sive ćelije, štono bi rekao mali genijalni Belgijac Hercule Poirot. Ako se približite rješenju prije kraja, nemojte se uzrujavati, vjerovatno vam je u kutku sjećanja ostala knjiga iz 1957. godine. Ili pak možda ste gledali filmsku verziju iz 1985. godine sa Donaldom Sutherlandom i Faye Dunaway.

Za kraj trivia. BBC One je ovu mini seriju naumio prikazati kao udarni Božićni specijal 2017, no glumac koji je bio važan član ekipe, Ed Westwick, bio je optužen za seksualno napastovanje. Sve njegove scene nanovo je snimio novi glumac Christian Cooke, te je serija odgođena za proljeće 2018.

Gledajte i uživajte.

  • Komentari (4)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Black Raven
    Translator
    05.02.2019. 07:12
    Preporuka. Odlično uradjena mini-serija.
  • Vilin
    eXtreme member
    08.05.2018. 14:33
    Slažem se da je recenzija odlična i zbog nje sam i odgledao ovu mini seriju i naravno da se nisam uopšte pokajao. Sjajna je, uživao sam gledajući.
  • Vilin
    eXtreme member
    29.04.2018. 08:36
    Fenomenalna BBC produkcija, odlično prenešena atmosfera iz Agatinog romana, sjajan dekor, kostimi, fotografija (prelepe scene sa prirodom kao pozadinom). Gluma odlična, svi likovi su do detalja razrađeni. Stvarno sam uživao u filmu (seriji). Hvala robin12345 za preporuku u recenziju.
;

{{message}}

{{item.title}}