Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Solo podbacuje, a naročito u Kini

novosti

28.05.2018.

Solo podbacuje, a naročito u Kini

Brojke su neumoljive! A, one kažu da aktuelni Solo: A Star Wars Story beleži najslabiji start od svih "Star Wars" filmova. Tako je, nakon tri dana prikazivanja u SAD zaradio "samo" 84 miliona dolara, što mu je, uz još 65 miliona dolara od distribucije u inostranstvu, donelo "tek" 148 miliona dolara.

Koliko je to "malo" govori i podatak da je Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi zaradio 230 miliona dolara u SAD, odnosno 712 miliona dolara ukupno, dok je Rogue One, uprkos tome što je podbacio na domaćem terenu (134 miliona dolara), ukupno zaradio 532 miliona dolara. Ne čini se da će mlađani Han moći da dostigne ove brojke...

Sličnu "prolaznost" poslednji Disney "Star Wars" film beleži i u Kini, tradicionalno ne mnogo naklonjenoj filmovima ove svemirske epopeje. Neki nadahnuti novinari čak s napisali da se "Milenijumski Falkon pokvario i srušio negde u Kini"! Jer, film je zabeležio ubedljivo najslabiji start od svih najveećih holivudskih aduta u poslednje vreme, zaradivši samo 10,1 milion dolara do sada. Takve brojke znače da film, čak ni u svojoj premijernoj nedelji nije uspeo da se plasira više od trećeg mesta na listi najgledanijih! Ispred njega nalaze se kineska romantična komedija Chao shi kong tong ju (24 miliona dolara u drugoj nedelji prikazivanja) i Avengers: Infinity War (17,6 miliona dolara u trećoj nedelji prikazivanja)! 

Da li ste vi gledali Solo: A Star Wars Story i šta mislite o svemu ovome?

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}