Jurassic World: Fallen Kingdom - Samo mali korak napred

Prošlo je 25 godina otkako je Steven Spielberg snimio prve "dinosauruse", ali se malo šta promenilo po pitanju emocije u "odtadašnja" četiri "nastavka". Ređale su se slike obogaćene sve savršenijim CGI efektima, ali emocija koju je doneo Jurassic Park ostala je nedosegnuta.

I ovaj film, peti po redu, iako može da se kaže da donosi izvesni pomak, pre svega u odnosu na prethodni Jurassic World, daleko je od onoga što su nam pre toliko godina ponudili čuveni reditelj, pisac Michael Crichton i glumačka ekipa koju su predvodili Sam Neill, Laura Dern, Jeff GoldblumRichard Attenborough.

Jurassic World: Fallen Kingdom donosi priči o dinosaurusima čiji je opstanak na ostravu Nublar ugrožen zbog erupcije vulkana na njemu. Znani nam junaci Owen Grady (Chris Pratt) i Claire Dearing (Bryce Dallas Howard) bivaju unajmljeni od strane Sir Benjamina Lockwooda, bivšeg poslovnog partnera osnivača "dinosaurskog zabavnog parka, da spasu ugrožene "živuljke" i prebaci ih na novo "sigurno stanište". A, da bi sve proteklo "kako treba", tu je i prefrigani Eli Mills (Rafe Spall), kao Lockwoodov direktni "izvršilac". I, iako na početku sve izgleda kao dobro osmišljena acija za spas dinosaurusa i njihov transport na "novo ostrvo" gde će moći bezbrižno da nastave da rastu, ispostavlja se da pravi nalogodavci "akcije" imaju sasvim drugačije namere...

U smislu (ne)otkrivanja daljeg sadržaja, može se reći da smo dobili možda i prvi "dinosauruski triler", a ne samo "surovu" ili "nešto manje surovu" akciju, kao u prethodnim filmovima. Takav zaplet mogao bi da bude i jedini pravi "kvalitet" kada bismo morali da donesemo konačnu presudu da li je uopšte vredno videti ovaj film.

Jeste! Ukoliko ste fan serijala...

Reditelj J.A. Bayona, koji iza sebe ima i višestruko nagrađivana ostvarenja poput A Monster CallsLo imposible i El orfanato, ovde se neće nadobijati nagrada (bar ne bi trebalo), ali je ponudio standardno konfekcijsko ostvarenje koje, ipak, pravi mali korak napred u pomalo učmaloj franšizi.

Ne očekujte previše, pa nećete ni biti (previše) razočarani...

 • Komentari (7)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • mahoni
  Administrator
  07.06.2018. 21:34
         Ma, mali, potpuno te razumem.        Video sam kako je vampiru bez krvi. 
 • cersei
  Administrator
  07.06.2018. 21:16
  kako je zavladao mir na zemlji... da nema bive ja ne bi imala koga banovati ovih danaGMT [učitaj cijeli komentar]
 • mahoni
  Administrator
  07.06.2018. 20:55
                   Slažem se. Zaboravio si na gomilu nelogičnosti i čudnih okolnosti.                Ipak mi se više sviđa od sajmona.         P.S. Opet ima ona stalna priča da nije džaba snimljeno to o pokušajima vaskrsavanja umrlog DNK. Najčešće se posle sazna da su nešto petljali u mraku.               @ mala oštrokondža            Izvini, molim te, ako sam pokvario tvoj plan i statistiku banovanja.            Ne moraš da budeš toliko agresivna. Ne znam kako je to kod tebe išlo, ali ima još do ljubavi. [učitaj cijeli komentar]