Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Potvrđena nova sezona serije Terror

najave

25.06.2018.

Potvrđena nova sezona serije Terror

AMC, najpopularniji američki filmski kanal, najavio je snimanje druge sezone popularne serijske antologije “The The Terror. Nastavak priče odvijaće se za vreme Drugog Svetskog Rata, stavljajući fokus radnje na neobične događaje koji će ugroziti Japansko-Američku zajednicu u Južnoj Kaliforniji i od nje napraviti logor za rat na Pacifiku. Drugu sezonu serije “The Terror” zajedno su stvorili o koproducirali Alexander Woo (“True Blood”) i Max Borenstein (Kong: Skull Island, Godzilla). Premijera nove sezone od 10 epizoda najavljena je za 2019. godine, i biće emitovana ekskluzivno na AMC kanalu.

“Iako sam poznat kao vizuelni režiser, mislim da je najteža stvar u kreiranju serijskih i filmskih ostvarenja pisana reč. Reči su neverovatno važne, jer omogućavaju glumcima da se pokažu u najboljem svetlu” rekao je Scott. "To je ono što me je kupilo u seriji The Terror. Razgovori ispod palube na večeri sa posadom, oficirima. Mislio sam, vau, ovo je posebno. Svi ovi ljudi su posebni. Ovo će biti sjajno. I bilo je. Verujem u ekipu koja radi na ovom projektu. Apsolutno sa siguran da će i nastavak ovog antologjkog serijala oduševiti publiku širom sveta.”*

“Poznavaocima istorije i ovog žanra, jasno je da je istina uvek strašnija od fikcije”, izjavio je Borenstein. “Nova sezona serije ‘The Terror’ prikazaće jedan od najmračnijih, najstrašnijih momenata iz istorije američke nacije. Japansko – Američki logor je mrlja na savesti nacije, i to takva da još uvek postoji njen uticaj na aktuelna dešavanja u svetu. Veoma sam srećan što nam AMC pruža šansu da iskoristimo tu tamu kao inspiraciju za ono što se nadam da će biti još jedna upečatljiva, zastrašujuća televizijska sezona”

Recenziju prve sezone serije The Terror možete pročitati na sljedećem linku The Terror... za gledaoce

  • Komentari (7)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    25.09.2018. 17:08
    Prva sezona dovoljno ok, gledaće se druga svakako
  • Stole Haringa
    eXtreme member
    03.07.2018. 01:27

    Kako je iz pepela niklo ekonomsko čudo

      Najveću zaslugu ima general Mekartur koji je prvo vojno a zatim i u miru zauzdao Japan. Japan je bio feudalno društvo koje je uspeo da emancipuje. Dovukao je oko 100. 000 amerikanaca da u prvo vreme obuče i nadglerdaju novu upravu sastavljenu od samih Japanaca. Nemcima su pomogli preko Maršalovog plana i ro sve nisu uradili iz milosrđa već iz geopolitičkih razloga. U slučaju Nemačke otišlo se korak dalje kad im se dozvolilo učešće u bombardovanju SRJ. Još nešto, prešlo se i preko ubistva koje je počinio nemački vojnik van teritorije Nemačke odmah posle bombardovanja.

      Za razliku od sila osovine (Nemačke i Japana) koji nisu krili svoje namere saveznici nisu i ne prestaju da pričaju o ljudskim pravima, rasizmu itd. Hitler je sam izjavio da je brzo i efikasno sproveo ono što su Englezi i Amerikanci radili. Amerikancima jeste dobrodošao poslednji rat jer zahvalajući svojim vojnim bazama oni vladaju Evropom. EU je samo njihova kulisa i to ke neka druga priča.

      Amerikanci japanskog porekla bili su američki državljani i to sasvim sigurno nije najveća mrlja u istoriji sjedinjenih država koja tako lepo i kvalitetno tamani svoje građane.

      Razmišljao sam malo o nastavku koji će, pretpostavljam, imati vrlo malo dodirnih tačaka sa prvom sezonom. Borenston koji voli filmske monstrume može da sklepa još neko na nekom ostrvu gde će smestiti sirote Japance. A možda ih smeste u neku zabit gde će polarnog monstruma zameniti Bigfut ili neko drugo biće iz američkog folklora.
  • Danilo-Naissus
    Junior moderator
    03.07.2018. 00:41
    [QUOTE=Stole Haringa]

      Lepo je što su tako ažurni i što su se dohvatili teme od koje su toliko bežali. Američka vlada je svoje građane koji su japanslog porekla smeštala u konclagere širom sjedinjenih država. To što je neko u drugom ili trećem kolenu bio amerikanac nije igralo nikakvu ulogu.

      Ono što mi se ne sviđa je izmena, Kajganić ne učestvuje u drugoj sezoni a on je ipak bio deo ekipe koja dobija. Zamenio ga je Borenstein koji iza sebe ima anemičnog King Konga i Godzilu. Prvi film sam gledao i nije mi se dopao, drugi nisam i za njega nemam komentar.

      Da ne bi izgledalo kao da mračim da dodam da i druga sezona ima 10 epizoda i da je premijera najavljena za 2019-tu godinu.

    [/QUOTE]
    Mislim da su se Ameri opekli kod "Perl Harbora", da li je tu bilo ili nije bilo špijunske mreže - pitanje je. Verovatno, da ne kažem sigurno.

    Sa druge strane, a nisam fan USA, ne znam zašto bi se USA posipale pepelom zbog navodne mrlje u istoriji. Kao da Carski Japan tih godina nije imao istu politiku. O Nacističkoj Nemačkoj i njenim satrapima da ne govorim. Oni nisu imali logore već konc-logore za istrebljenje nepodobnih manjina ili političkih protivnika.

    U poređenju sa pomenutim konc-logorima Japanci su išli na izlet. I vratili se kući.

    A o zverstvima Carskog Japana u Aziji od (1937-1945), i zverstvima Nemaca nad svojim pa kasnije i okupiranim narodima (1933-1945) da ne pričamo. Ima tone knjiga o tome.

    Da se ja pitam, a ne pitam se, Nemačka i Japan ne bi danas bile članice UN-a.
    Odakle im lova za brz privredni oporavak posle WW2? Pa odgovor je vrlo lak. Od ratnog plena.     

    No, ajde da vidimo i to kako Ameri vide taj deo svoje istorije. Posle Perl Harbora je širen strah da će biti invazije na Zapadnu obalu SAD. Mislim, ipak propaganda.

    Carski Japan da je udario SSSR sa Zapada tokom Barbarose, Jun '41, pitanje je šta bi bilo. Umesto toga su probudili Super silu (USA) koja nije imala nameru da se meša u rat u Evropi.

    * Zli jezici tvrde, da je Amerima dobrodošao ulazak u WW2. Na kraju se i njima to isplatilo. Opet ratni plen i privredni bum 1945-1965. od konfiskovanog nacističkog blaga i pogodbi za pomilovanjem sa nacistima i fašistima.   Danilo-Naissus2018-07-03 00:46:38
;

{{message}}

{{item.title}}