Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Ghostland - Dobar slasher flick

Ghostland Pascal Laugier

Pisati osvrt na horror nije baš jako zahvalna stvar. Koliko jednostavan žanr, toliko i težak. Svaka horror uspješnica bude imala masu ljudi koji budu zaključili da je film „ bez veze“; „uopće nije strašan „... Jedini način, je da sam film smjestite u okvire žanra- dakle horrora, onda napišete par riječi ako taj film to zaslužuje. Ovaj zaslužuje.

Beth i Vera su dve sestre koje sa majkom Pauline doputuju u kuću njihove umrle tetke. Na njihovu žalost, ubrzo u kuću provale dva luđaka i počinje borba za život. Šesnaest godina kasnije Beth je uspješna autorica bestsellera koja je upravo objavila mega-hit „ Incident in a Ghostland“. Iznenadni telefonski poziv sestre Vere je vraća nazad u traumatično iskustvo i ona putuje nazad u kuću strave.....

Postoje dva razloga zbog kojih bi svaki ljubitelj horrora trebao pogledati ovaj film. Prvi je priča koja ima dosta neočekivanih dijelova, a drugi jednako bitan je sjajna kamera Kanađana Danya Nowaka. Ghostland je film koji je je vizualno toliko dobar da gledatelj zaboravi da je riječ o jako krvavom slasheru. Nowak je najzaslužniji za fenomenalan izgled filma, sjajnu fotografiju i za horrore nevjerovatno dobru kameru. Pascal Laugier režiser je koji ima iskustva u žanru. Dovoljno je da spomenem sjajan debi ovoga Francuza sa Martyrs iz 2008, ili njegova prva međunarodna uspješnica The Tall Man sa Jessicom Biel. Ono što mu kritika najčešće stavlja na dušu su poprilično „siromašni“ dijalozi. No kod slashera dijalog ni ne mora biti u prvom planu. Zato je Laugier perfekcionista, te su mu filmovi sjajan spoj kamere, montaže i zvuka. On je režiser koji puno traži od glumaca, pa tako i u ovom filmu glumci sjajno odrađuju posao, naročito „sestre“ Anastasia Phillips i Crystal Reed.

Upravo je za glumice vezana zanimljivost sa snimanja filma: Taylor Hickson koja je prvotno glumila Veru, teško se ozlijedila na snimanju filma. Nakon što je na jednoj sceni Laugier opetovano zahtijevao od nje da udara šakama po vratima, da bude to jako glasno, staklo je puklo. Rezultat je čak 70 šavova, većina na licu nesretne glumice. Nakon što je zbog ožijlka i bolnice izgubila ulogu Taylor je tužila režisera Laugiera da nije poštovao standarde u izradi lažnoga stakla, te je tražila odštetu za izgubljenu ulogu i „lice s ožiljkom“ koje nosi kao uspomenu na snimanje filma.

Nakon svega rečenoga ima i nešto što ne smijem reći, a to budete saznali ako film i pogledate. Za ljubitelje horrora ovo bi trebao biti dobar mamac, ostali po volji.

  • Komentari (10)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    25.09.2018. 16:05
    Prilično mi se dopao, iznenadio me čak, mislim da je jedini horor koji mi je prijao ove godine, mada opet, nisam gledao išta friško od maja. Kako bilo, uvukao me je u svoje psihoze, fin ambijent, dobri likovi, vrlo dobro građenje priče, nemiri pucaju gde treba, kapa dole od mene.
  • smuti
    Banned user
    04.09.2018. 10:00
    Film je realno bez veze,ako cemo iskreno i dosta nejasan,za mene veliko razocarenje.
  • 20.07.2018. 13:27
    Ovo nema veze sa duhovima.
;

{{message}}

{{item.title}}