Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Skyscraper - Jednostavno, previše je...

Neki filmovi baš idu u svoju krajnost. Mogu da budu podnošljivi, ali, ko-zna-iz-kojih- pobuda, izrode se u parodiju samog sebe...

E, pa novi Dwayne Johnson napravio je upravo jedan takav "besmisao" u svom novom čudu - Skyscraper. Prema njemu čak i čuveni John McClane a.k.a. Bruce Willis izgleda kao "mala maca". O Ethanu Huntu da i ne govorim. A, priznaćete - to je već granično područje besmisla.

Dakle, ovo bi trebalo da je ozbiljan film. Dwayne je bivši pripadnik policajac, koji je na zadatku pre deset godina izgubio nogu, pa sad ima drvenu. Ali, oženio se medicinarkom koja ga je nedovala i s njom dobio dvoje dece. Sada je angažovan kao stručnjak za procenu bezbednosti u najvećem ikad izgrađenom neboderu na svetu, t.j. Hong-Kongu.

Ali, stvari i tu krenu po zlu, pa neki nevaljalci podmeću požar u tom neboderu, želeći da se obračunaju s milijarderom koji ga je podigao, ali nije platio reket, Dwayne je napolju, porodica mu je unutra, pa on mora da ih spasi. Onda kreće da se vere do džinovskim dizalicama i oblepljen izolir-trakama šeta se po simsovima zgrade u plamenu, izvodeći još sijaset vratolomija, koje, naravno, uključuju i spretno baratanje svojom drvenom nogom, koju po potrebi vadi i namešta, kao da je u pitanju mač kralja Artura...

Šta više reći, osim da se još na samom startu nazire kako će se stvari dalje razvijati, prilikom besmislene scene kada žena mu i Dwayne vode otprilike ovakav dijalog:

"Dragi, možeš li da mi popraviš mobilni?"

"Naravno, znaš, u 90 odsto slučajeva je potrebno samo da ga ugasiš i ponovo upališ!"

!!!

I, šta!?!?!?

Ništa, film ide dalje...

Čemu uopšte služi ova scena???

... Jeste, ima na kraju još jedna tako besmislena scena s gašenjem i ponovnim paljenjem jednog malo skupljeg gedžeta, ali se autori čak nisu ni potrudili da bar dovede u kakvu-takvu blagoironičnu uzročno-posledičnu vezu ova dva dela filma. Ili je to ispalo u montaži, ko će ga znati? U svakom slučaju, ispuštena je jedna, ma koliko bedna prilika, da se bar donekle neko ko bi morao iskupi za ovoliki transfer blama.

Reditelj Rawson Marshall Thurber, do sada je u Holivudu uglavnom snimao komedije ili srodne filmove i po njima postao poznat (Central IntelligenceWe're the MillersThe Mysteries of Pittsburgh...). Ovde je, nažalost, pokušao da se oproba u "ozbiljnom" filmu...

Zaboraviti, što pre...

Može da se gleda, ali čemu to???

Ima mnogo boljih načina za "utucavanje" vremena, pa makar morali da reprizirate i Die Hard!

 

  • Komentari (14)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • KULA 11
    member
    09.01.2019. 02:16
    pozdrav,novi sam pa jos mi ne ide ne mogu neda mi se,a prije ce biti da ne znam skinuti prevod i zalijepiti na film.ako ima kakav link upute hvala.
  • 28.10.2018. 15:07
    Vidim da su svi previse kriticki nastrojeni prema ovom filmu. Od ovakvog filma nisam ni ocekivao dubokoumne dijaloge i vrhunsku glumu. Odlicna akcija uz predvidljiv zaplet...od mene 4+
  • beogradski
    eXtreme member
    19.10.2018. 17:18
    Nikada ne zurim da odgledam ako je nesto kao novo a ovo je kao relativno novo. Pa sam onako nasumicno sa usb-a pustio ovaj film. Toliko su ga najavljivali kao nesto izmedju Die Hard i Paklenog tornja, ali po mom misljenju nije. U ovom filmu je mozda jedino dobro ime tj. prezime glavnog negativca Botha,Kores Botha. Poprilicno razozarenje toliko najavjivana akcija. Rok se zapravo ''bori'' sa zgradom ) i pozarom a ne negativcima. Noah Taylor mi je odvratan. Nekako ima i nekih ''rupa'', kad se Roland Moller(Botha), obrati Roku i kaze da svaki covek ima svoju slabost a njegova je porodica, pa tako je valjda kod svakog ))))) Nekako i bzw rola Neve Campbell, Cak mi neki momenti u filmu bilii smesni sta sve ''Kralj skorpiona'' radi uovom filmu. A pritom zgrada je bas futuristicka. I nekako ne pamtim kad sam zadnji put odgledao Rokov film. Jer to je ili nesto decije ili neke komedije ili Rampage, koji necu ni gledati. Ispade da sam njegov zadnji film gledao gde je Hobbs. Inace imam na usb-u nekoliko njegovih filmova koje jos uvek nisam gledao i nadam se da me nece razocarati.. Filmovi poput San Andreas, Empire State, Snitch. Ali da se vratim na ''Neboder''. Ocena 3. Od 1 do 5 znaci trojka.
;

{{message}}

{{item.title}}