Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Prvi visokobudžetni kineski film povučen iz distribucije

novosti

16.07.2018.

Prvi visokobudžetni kineski film povučen iz distribucije

Čudna sudbina zadesila je jedan s velikim očekivanjima zamiljen fantasy! Film Asura promovisan je kao "najskuplji kineski film ikada!, ali je "prihodovao" samo 7,1 milion dolara tokom prvog vikenda prikazivanja. S obzirom da je snimljen za više od 100 miliona dolara, to je baš poražavajuće...

U saopštenju producenata nema objašnjenja za njihov postupak, ali je predstavnik  Zhenjian Film Studio izjavio novinskoj agenciji "Sina" - "Ova odlukanije doneta samo zbog loših box-office rezultata. Planiramo da napravimo neke izmene i ponovo pustimo film.". 

Međutim...

Producenti su se nadali da će ovaj film biti začetak nove velike franšize, po ugledu na Lord of the Rings. Film je dramatizacija stare tibetanske mitologije, s brojnim likovima iz nje. Popularni glumac-tinejdžer Lei Wu tumači lik momka koji kreće na epsko putovanje da bi spasio božansku dimenziju Asura, nakon što joj preti vojni puč od strane pripadnika "nižeg" nebeskog carstva.

Da li je Asura toliko loš film?

Poznavaoci tržišta jedan od razloga propasti filma vide i u tome što je imao konkurenciju u velikom romantičnom blokbasteru Wo bu shi yao shen, koji je u istoj nedelji zaradio dodatnih 69 miliona dolara, odnosno 366 miliona dolara ukupno za samo 11 dana prikazivanja. Da li iz ovoga može da se zaključi da su ljudi generelno mnogo "željniji" romantičnih ljubavnih priča, nego fantasy borilačkih bajki?

 

  • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • inge666
    Translator
    19.07.2018. 15:51
    Jesam razočarana, čekam ovaj film ima dosta, ali čitam jučer da su ga povukli iz kina da ga preprave pa će ga valjda opet vratiti.
;

{{message}}

{{item.title}}