Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Gal Gadot kao prva erotska filmska diva

novosti

08.08.2018.

Gal Gadot kao prva erotska filmska diva

Gal Gadot može veoma lako da se nađe u ulozi još jedne moćne žene, ali za razliku, od prošli put, ova "nova" je pripada nekim prošlim vremenima i istinita je!

Jer, Wonder Woman nije samo pojam vezan za poslednji hit lepe Izraelke, već je i epitet za jednu stvarnu glumicu, možemo je slobodno nazvati "prvim pravim filmskim erotskim simbolom"! U pitanju je glumica Hedy Lamarr, koja je slavu doživela 1930-tih godina (čuveni film je Ekstase, kada je na filmskom platnu prvi put prikazan ženski orgazam, a glumičin partner u filmu je i naš Zvonimir Rogoz)... A, o putu koji je nesvakidašnja heroina Hedy morala da prođe da bi se dočepala svog dela "holivudskog kolača" govori i predstojeća serija koju namerava da snimi studio Showtime (između ostalog, zaslužan i za seriju The Affair).

Naravno, Gal Gadot, osim svog izazovnog izgleda, poseduje i sasvim dovoljnu dozu glumačkih kvaliteta da dočara jedan ovakav kompleksan lik. Hedy Lamarr je, osim toga što je bila glumica, postala poznata i kao prava naučnica i pronalazačica. Rođena u Austriji, dete roditelja jevrejskog porekla, pobegla je u SAD od Drugog svetskog rata, ali i od nesrećnog braka. U Holivudu su je zapazili po lepoti i glamuru, i našla se u društvu takvih veličina kao što su bili Clark Gable ili Spencer Tracy. Glumila je u nekoliko filmova koji su bili nominovani za "Oskara", a konstruisala je i uređaj koji je udario temelje za pronalazak Wi-Fi tehnologije, za koji nikad nije dobila ni cent! 

Interesantan lik je bila Hedy, zar ne?

  • Komentari (4)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • IgaBiva
    eXtreme member
    08.08.2018. 17:07
    E hvala, silent...
  • silent_passenger
    Senior translator
    08.08.2018. 17:03
    I ispravak za Igu - naš slavni glumac nije bio Miroslav, već Zvonimir Rogoz.
  • silent_passenger
    Senior translator
    08.08.2018. 16:59
    [QUOTE=beogradski]Hmm... Nekako ne mogu da se otmem utisku da su pripadnice ženskog pola oduvek bile više ukras u filmu nego glumice. Malo je baš dobrih glumica, kao npr. Meryl Streep, Glenn Close, Francis McDormnd ili npr. Hilary Swank. Više je onih koje su kao hvatale na kao ''izgled'' i sl., ili su to bile instant zvezde. Evo npr. Charlize Theron je od retkih koja em dobro glumi em dobro izgleda. Dok Angelina Jolie i nema neke glumačke kvalitete, a isto tako u ono vreme Sharon Stone i Kim Basinger, koje zaista su bile ukras a sa glumom su bile na ''vi''. A instant ili prolazna zvezda je bila recimo Megan Fox. A od dobrih glumica bih još izdvojio Jodie Foster a eto možda i Julianne Moore. Ali eto, npr. Monica Bellucci je isto glumica, mada se ne sećam gde je ona to dala dobru rolu.[/QUOTE]

    Malena, Irreversible, Dobermann... I još tucet drugih.
    Sharon Stone i Kim Basinger su izvrsne glumice - druga stvar što se ljudi sjete samo 9 i pol tjedana i Sirovih strasti (iako se radi o vrhunskim filmovima i vrhunskim ulogama - ali seks i horor nemaju šanse kod zatucane Američke akademije)- da ne spominjem da Kim ima i kipć (LA Confidential).
    Apsolutno sve glumice zlatnog doba Hollywooda bile su izvrsne glumice, ali i istinske ljepotice - dakle, tvrditi kako je to rijetkost je smiješno. 
    Angelina Jolie loša glumica? Opet kipić - čisto da ospori tu tvrdnju. 
    megan Fox pak... Tu je problem koji si zapravo naveo. U njenoj filmografiji nemamo neke dovoljno zahtjevne uloge za procjenu.
    Činjenica je da sve glumice i glumci koji su samo "pretty face" nestaju kroz nekoliko godina - oni koji opstanu očito nešto i vrijede.
;

{{message}}

{{item.title}}