Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Ocean's 8 - Pobjeda stila nad sadržajem

Franšiza Ocean's Eleven, tri filma po redateljskom palicom palicom Stevena Soderbergha, zaradila je preko jedne milijarde dolara u svjetskoj distribuciji. Zvijezda nije nedostajalo kao ni zvjezdane prašine na platnima čitavoga globusa. George Clooney, Matt Damon, Brad Pitt, Julia Roberts... da ne nabrajam dalje. Tvornica novca. Što dalje? Ako se ekipa ne može složiti da se opet iznova krene u stiliziranu Petar Panovsku pljačku, 4. po redu? Onda lijepo napravi spin-off, te pripremi vreće za novac koji se bude slijevao u njih. Naravno da to mora imati ono nešto primarno da tobože bude bar malo drugačije. To nešto je promijena spola učesnika u glamuroznoj pljački. I tako smo dobili žensku postavu.....

Danny Ocean je imao sestricu Debbie. Ona je pak od 8 godine sanjarila da krene bratovim stopama. Kada završi u zatvoru zbog prevare sa slikama, Debbie dobije par godina da na miru smišlja veliki plan. Okuplja ekipu koja broji 7 ženskih članica te kreće na skupocjenu ogrlicu Toussaint od Cartiera koja po prvi puta bude izložena javnosti u zadnjih 50 godina. Sve to se bude dešavalo na velikoj javnom događaju celebritya u muzeju, tkz. „Met Gala“ priredba. Plan je smion jer treba skinuti ogrlicu sa vrata poznate manekenke Daphne Kluger pod budnim okom osiguranja na javnom happeningu..

Ženskih zvijezda ne nedostaje u ovome blockbusteru. Sandra Bullock je Debbie, no prava faca je Cate Blanchett, koja dominira platnom. Za mlađu žensku publiku mamac je Rihana. Za požudne muške oči tu je Anne Hataway, koja u vamp stilu magnetizira mušku publiku raskošnim oblinama u kreacijama koje ističu njenu seksualnost. Ima i simpa mali vražičak Awkwafina, mala rapperica kinesko-američkih korijena koja je važan kotačić u planu planu Debbie Ocean. Da bi sve bilo u world wide stilu tu je Mindi Kaling indijskih korijena. Raspisao sam se toliko o zvijezdama jer je to ono što ovaj film u stvari nudi: zvijezdanu prašinu u oči gledatelja. Definitivno je to film u kojem je kao i originalnoj franšizi stil pobjedio sadržaj. Osim ako ne vjerujete da stvarno postoji ranije pomenuti Petar Pan, ili bolje rečeno Petra Pan u ovome slučaju.

Da ne bih bio jako strog red je da pohvalim nešto. U prvome redu kostimi Sarah Edwards su nevjerovatni, tko bude uskoro zaboravio plavi smoking Cate Blanchett, ili crvenu dugu haljinu Anne Hataway? Glumačka postava je isto tako sjajna, no fascinantni su sporedni prolaznici kroz film: od Elliota Goulda do Dakote Fanning, Serene Williams, Heidi Klum, Adriana Lima..itd..itd.. Ima ih more. Pravi zvjezdani sjaj sa velikoga platna, no nije zgorega spomenuti još jednom. Pobjeda stila nad sadržajem.

Film se kao i svi blockbusteri da gledati, no tko ga prepriča za godinu dana, zaslužuje malu ulogu u Ocean's 9.

 

  • Komentari (38)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • 13.03.2019. 07:06
    hvala puno
  • LesaRad
    Banned user
    28.10.2018. 23:25

        Pa to mislim. Haha. Čekam film da upadne pet misica sveta u banku, kažu "želim mir u svetu", i ovi skaču, vade pare iz blagajne, sefa, džepova, ljudi skidaju satove, prstenje, frka... 

    Mene mogu da iskoriste kao taoca.

  • Stole Haringa
    eXtreme member
    27.10.2018. 08:48


    [TUBE]AHbABv2Q4SY[/TUBE]

    [QUOTE=LesaRad]

         Da li mislite da bi žene koje ovako izgledaju mogle/htele/imale potrebu/znanje/(ne reci šta), da budu  pljačkaši?
      
    [/QUOTE]
;

{{message}}

{{item.title}}