Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Amerikancima poljuljan patriotizam

novosti

01.09.2018.

Amerikancima poljuljan patriotizam

Tek što je doživeo premijeru na ovogodišnjem Venecijanskom filmsom festivalu, a film First Man izazvao je brojne polemike takozvanih "patriota-dušebrižnika" u SAD.

Naime, mnogi su sasvim direktno prigovorili autorima filma, da su iz svog dela izostavili scenu kada američki kosmonauti pobijaju na Mesec zastavu SAD, prišivajući im etiketu "nepatriota"!

Niko nije očekivao tako burne reakcije, na ono štp je uradio reditelj Damien Chazelle, pa su čak reagovali i James R. Hansen, autor istoimenog romana, kao i sinovi Neila Armstronga - Rick i MArk - izdajući zvanično saopštenje, u kome piše: "Uopšte ne smatramo da je ovaj film antiamerički. Baš suprotno. Ali, nemojte da uzmete naše mišljenje zdravo za gotovo. Ohrabrujemo svakog da ode i pogleda ovaj izvanredan film i sam donese zaključke."

Scenario za First Man je napisao Josh Singer, po Hansenovom romanu  “First Man: The Life of Neil A. Armstrong”. Ryan Gosling nastupa kao Neil Armstrong, a fokus je na prvim godinama priprema za misiji  and focuses on the Apollo 11.

Niel Armstrong umro je 2012. godine, u svojoj 82 godini.

U film se, inače, vidi američka zastava na Mesecu, ali ne i trenutak kada se ona postavlja. To je bilo dovoljno "dušebriznicima" da započne kampanju protiv filma. Svaka sličnost je... Samo su neke druge boje često u pitanju...

  • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Stole Haringa
    eXtreme member
    02.09.2018. 06:34

    američka zastava

      Ne ulazim u to da li je obavezno pojavljivanje američke zastave u njihovom filmu teroija zavere ili surova realnost. Nisam proveravao.

      Mislio sam da je njihova zastava samonabadajuća i da je tu čovek višak. LOLLOLLOL

      Zanimljivo je koliko je američkih patriota bilo na premijeri u Veneciji i kako znaju šta su i koliko radili sa fimskim rekvizitom zvanim zastava. Razumeo bih da negoduju zbog zastave koja se ne vijori na Mesecu jer to do sada nije viđeno, to je tek bio udar na patriote. Taman toliko gospoda koja pišu na neviđeno mogu intelektualno da dobace. Za razliku od njih, biću strpljiv pa ću odgledati prvo šta su mi servirali.

      Mislim da nema bolje reklame od besplatne reklame, a paljevina i mudraca koje se lako iskoriste, bilo je i biće. Naročito onih kojih komentarišu ono što nisu videli.
    Stole Haringa2018-09-02 07:56:11
;

{{message}}

{{item.title}}