Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Hrvatski kandidat za Oskara

novosti

05.09.2018.

Hrvatski kandidat za Oskara

Film koji je režirao Ivan Salaj, odabran je da bude hrvatski predstavnik za predstojeću nagradu "Oskar za najbolji film vanengleskog govornog područja".

Radnja filma Osmi povjerenik tiče se omalovažanog arogantnog političara poslanog na udaljeno hrvatsko istrvo da organizuje izbore. 

Film je zasnovan na romanu čiji je autor Renato Baretić, objavljenom 2003. godine. 

Film je premijeru u Hrvatskoj imao 5.1.2018.

U pitanju je prva samostalna režija nekog dugometražnog filma, koju potpisuje Salaj, koji je prethodno radio kratke i TV-filmove.  

  • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Stole Haringa
    eXtreme member
    06.09.2018. 22:09
     Ovo će se gledati sa velikim užitkom. Od sedam regionalnih filmova čija se radnja odvija na ostrvu četiri pripadaju hrvatskoj. I sva četiri su odlična. Pad Italije, Ujed anđela (Zafranović), Maršal i Svećenikova deca su vrh vrhova. Možda i ovaj bude te sreće zbog teme i mesta radnje. Živeo sam godinu dana u blizini Ilovika koji, bar po opisu, toliko podseća na ovaj film. Tamo nije bilo ništa mlađe od 50 leta, nikom ne prodaju zemlju i govore nekim čudnim jezikom. Ostrvo je prirodni feneomen, nastalo je ne na kamenu nego na nanosu gline. Da ne dužim, biće ovo zanimljivo filmsko iskustvo.
;

{{message}}

{{item.title}}