Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

BBC sprema novu fantasy seriju

najave

12.09.2018.

BBC sprema novu fantasy seriju

Biće to jedna od najskupljih serija ikada u istoriji ove televizije, kada je u pitanju adaptacija nekog književnog dela!

Nastala na osnovu dela čiji je autor poznati pisac Philip Pullman, serija His Dark Materials govori o dvoje dece koje kreću na mistična putovanja paralelnim svetovima.

Trilogija koju je objavio Pullman, obuhvata romane: Northern Lights, The Subtle Knife i The Amber Spyglass, objavljene 1995., 1997. i 2000. godine.  Godine 2007, snimljen je i film The Golden Compass, po prvoj knjizi iz ovog serijala, a u kome glume Nicole Kidman i Daniel Craig!

Glavni lik u seriji je napuštena od roditelja devojčica Lyra (Dafne Keen, poznata nam iz filma Logan), koja živi među paralelnim svetovima. James McAvoy je Lord Asriel, otac Lyre, dok je Clarke Peters, "učitelj" koji je "podigao" devojčicu. Tu je i Lin-Manuel Miranda kao avanturista Lee ScoresbyRuth Wilson je Marisa Coulter, bivša ljubavnica Lorda Asriela, dok je Ariyon Bakare - Lord Boreal, večiti buntovnik, koji šarmira Lyru da bi joj ukrao njen kompas koji služi za kretanje kroz svetove... 

Scenarista serije je Jack Thorne, a reditelj prve dve epizode je Tom Hooper, dok su za ostale zaduženi Dawn Shadforth i Otto Bathurst. Prva sezona imaće osam epizoda, a već je najavljeno i snimanje druge sezone!

 

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}