Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Halloween - Nagradno pitanje?

Nagradno pitanje za poklonike čuvene horor franšize trebalo bi da glasi - znate li koliko je do sada filmova snimljeno u seriji, i gde se u svoj toj zavrzlami krije ovaj?

Prošlo je 40 godina od čuvenog Karpenterovog ostvarenja Halloween. Za 20-tu "obljetnicu" imali smo Halloween H20: 20 Years Later (koji se, meni, začudo prilično svideo), a sada je trebalo nekako "obilježiti" i ovaj datum godine proste 2018. Kako to učiniti, ako je Jamie Lee Curtis za prethodni "blagdan" definitivno odsekla glavu svom arhineprijatelju po imenu Michael Myers? Ko te pita? Važno je da se para okreće...

Zato su autori ovog novog filma smislili caku - u neku ruku ovo je film koji uopšte nema dodira s svim onim koji su u međuvremenu snimljeni... nekih 40-tak godina.  Jamie je u tom razdoblju postala prilično istraumirana osoba, koja u svom podrumu krije arsenal ravan Pentagon-naoružanju predviđenim za konačan obračun sa manijakom-ubicom koji je iskasapio sve one ljude u kultnom Karpenterovom ostvarenju. Michael je proveo 40 godina u ludnici, sad je pobegao i konačno je Jamie (ponovo???) dobila priliku da jednom zauvek raskrsti s svojim strahovima da će se ON vratiti!

Da ne umanjujem radost fanovima, ovo je, ipak, prilično korektno napravljen film. Naravno, ne izaziva jezu u količini pomenuti monolit žanra iz 1978. godine, ali je, ako se "zažmuri" sasvim pristojna verzija nečega što bi mogao da bude i zaseban film. Da u njemu nema Jamie Lee... Ili, da uopšte nisu snimljeni svi oni filmovi između...

Da li će se Michael vratiti za 50-obljetnicu? PA, onu 100-tu? Verovatno... Da li će sve to imati smisla? Ni manje-ni više nego što ima sad...

Da se na kraju podsetimo i onih koji su za slobodu pali -Halloween IIHalloween III: Season of the WitchHalloween 4: The Return of Michael MyersHalloween 5Halloween: The Curse of Michael Myers i, naravno, Halloween H20: 20 Years Later...

 

  • Komentari (46)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    20.05.2021. 14:12
    Džaba svega, David Gordon Green inače a i ovde zna šta radi, odlučio se za evociranje prvog filma, ambijenta, bez demistifikacije Myersa (po meni, dokle god se ne upetljava u kakva objašnjenja, nade ima), poigravao se ulogama lovca i lovine...i sve je to lepo i krasno, zbilja nemam zamerki kako se prišlo pa i uradilo koješta ovde.

    No film mi ostaje bezličan, nije mi bilo stalo ni do koga, napetost je povremeno možda i prisutna, vidim ali ne osetim, ne dopire išta do mene. Gledah ga dva puta zapravo, upravo jer me je kopkalo šta je to što fali, obično znam šta mi smeta, suviše volim Myers univerzum da bih ga otpisao. Odgovor nisam dobio, idemo dalje.
    Ove godine ćemo imati drugi film u zamišljenoj novoj trilogiji (ko će ga znati kako se u stvari naziva naprasni trodelni nastavak originalnog filma, kao da prethodnih, koliko, 6-7 nastavaka, + dva Roba Zombija, ne postoje...🤭)
  • dzindzin16
    eXtreme member
    06.01.2021. 18:16
    Prvi deo je legenda horora.Dan danas ga mogu pogledati, takodje sa uzitkom.Ovo nema veze sa tom atmosferom, jezom i sta sve vec.Cak sam drugi deo filma ubrzavao, cisto da vidim sta ce to biti na kraju.I kraj je tja.Ljubitelji slesera ce biti zadovoljni.Ljubitelji PRAVOG I PRVOG, razocarani, garantujem.
  • Wida
    Uploader
    04.05.2019. 17:42
    Ostvarenje iznad očekivanja.Jamie Lee Curtis odlična.

    Od mene 7/10.
;

{{message}}

{{item.title}}