Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Otkriveno još detalja "Game of Thrones" prequela

novosti

20.11.2018.

Otkriveno još detalja "Game of Thrones" prequela

George R.R. Martin obelodanio je još činjenica u vezi najavljenog prequela jedne od najpopularnijih fantasy serija ikada - Game of Thrones!

Radni naslov TV-filma u kome će glavne uloge tumačiti Naomi Watts, Josh Whitehouse i Denise Gough, jeste “The Long Night”, a u njemu neće biti mesta ni za Targarjene, ali ni za zmajeve!

Dok je govorio o svojoj novoj knjizi “Fire and Blood” - odnosno o istoriji Westerosa pre dešavanja opisanih u knjigama “A Song of Ice and Fire”, Martin je govorio i glasinama da će radnja novog filma biti smeštena 10,000 godina pre one iz Game of Thrones! Samim tim, u novom projektu "neće biti mesta za Targarjene, a verovatno ni za zmajeve", rekao je Martin, kome su partneri na novom projektu Jane Goldman i HBO.

"10,000 godina se spominje u romanima, ali, takođe, na nekim mestima se kaže i 5,000", izjavio je Martin. "Pokušavam da reflektujem stvarne odnose, koje mnoga visoka fantastika ne radi. Po Bibliji, ljudi su živeli stotinama godina, a tek sada, zahvaljujući nauci i arheologiji možemo tačnije da odredimo koliko su, zapravo, živeli i kada su se neka dešavanja odigrala. Ali, Westeros to nema, tu je sve zasnovano na pričama 'od usta do usta'. Dakle, mislim da je bliža odrednica - 5,000 godina.

Taj Westeros je veoma različito mesto. Ne postoje 'King’s Landing', niti 'Iron Throne'. Nema ni Targarjena - Valyria je tek počela da se pomalja, kao i njeni zmajevi. Imamo posla s različitim svetom iz prošlosti, koji će tek postati deo zabave koju nudi serija."

Kuda će se i kako stvari dalje dešavati, i šta je autor sve smislio, ostaje nam da vidimo, nadamo se u mnogo kraćem vremenu nego što je predstojećih 5,000 godina. Za sada se samo zna da će prva epizoda osme, finalne sezone Game of Thrones biti premijeno prikazana u četvrtom mesecu 2019. godine!

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}