Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

The Clovehitch Killer - Serijski ubojica iz kvarta

Serijski ubojice oduvijek golicaju maštu filmaša a jednako su zanimljivi i kino i tv publici širom svijeta. More filmova i tv serija je posvećeno psihotičnim ubojicama, a najzanimljiviji su oni koji žive tik do nas. Ne razlikuju se nimalo od nas. Naoko više vjeruju u Boga, vrijedniji su i bolji očevi, braća, muževi, prijatelji i kolege. Osim jedne sitnice- psihopate su i ubojice.

Tyler je pubertetlija. Živi u malome provincijskome uspavanom američkom gradiću. Zanimaju ga pomalo djevojke, no otac mu je najbolji prijatelj i uzor u životu. Između crkve i škole se ne događa ništa posebno, sve dok na spojaku, Tylerova cura ne nađe opscenu sliku pokraj sjedišta u tatinome automobilu. Od toga trenutka Tyler pomalo drugačije gleda na svoga oca. Crv sumnje ga izjeda, i on se udružuje sa Cassey, malodobnicom koja je zagrizla da istraži ubojstva žena, koja se pripisuju serijskom ubojici, poznatom po nadimku Vrzni čvor.....

Duncan Skiles, filmaš, režiser, snimatelj, pisac i glumac, čovjek od zanata reklo bi se, uhvatio se intrigantne priče o tkz. serijskom ubojici iz susjedstva. Priču je logično smjestio u mali gradić, gdje svatko svakoga zna i poznaje. S time se dodatno naglašava slika o Zlu koje živi pored nas, učtivo nas pozdravlja, priskače u pomoć kada nam je potrebna, jednom riječju - idealni susjed.

Luke McCoubrey snimatelj, koristi filtere na kameri da malo „ispere“ fotografiju, sve da bi se dobila neka dokumentaristička crta koja naglašava „stvarnost“ situacije. Isto tako, sama scenografija pomalo vuče na početak 90-tih, no tijekom filma se pojavljuju pomalo gadgeti i fraze ako ne sadašnjosti, onda bar ne tako daleke prošlosti. Na taj način se isto stvara utisak stvarnosti cijele situacije.

U tako postavljenom filmu najveću pomoć mu pružaju dva izvrsna glavna glumca: fenomenalni Dylan McDermott, kojega već dugo nisam vidio u tako dobro izdanju. Odličan je također mladi Charlie Plummer, koji utjelovljuje konfuznoga Tylera, čiji se svijet pomalo okreće naopačke tijekom filma.

Pravocrtna priča je jedini problem ovoga dobroga filma. Kako film odmiče sve je nejasnije zašto se ne upliće policija. Ubojica  koji na spisku ima 10 potvrđenih ubojstava, u miru živi pravednički i dostojanstveno, zajedno sa svojim sugrađanima dijeli dobro i zlo, a u tako maloj zajednici se ne javlja psihoza koja neizbježno prati takve manijakalne pohode.

No ruku na srce, postavljati suvišna pitanja nije pametno ni u komedijama, a kamoli u filmu o serijskom ubojici koji harači malom zajednicom. Ovo je film koji svojom kamerom i temom bude zasigurno našao svoju publiku. Dobra glumačka ekipa, umješni režiser i priča koja nije savršena, no itekako je mamac za cjelovečernju zabavu, savršeni recept za dobar thriller. Ne zaboravite da su neki od najvećih serijskih ubojica- bili naizgled dobri obiteljski ljudi i savršeni susjedi.

Zanimljivost: Percepcija serijskih ubojica geografski gotovo uvijek određuje SAD, kao dvorište manijaka i serijskih psihopata. To donekle potvrđuje i mapa ubojstava kao i top lista najvećih monstruma u ljudskoj povijesti. No da Amerikanci  ne bi imali patent pobrinuo se recimo Andrej Čikatilo, mesar iz Rostova. Ruski monstrum je imao potvrđenih 52 ubojstva žena i djece, između 1978 i 1990. On sam je tvrdio da je ubio ukupno- 56 osoba.

  • Komentari (12)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • beogradski
    eXtreme member
    29.08.2020. 14:00
    Ok film. Dylan McDermott dobro odglumeo
  • 18.12.2018. 11:17
    Siguran sam da je ovo najgluplji film ikada....
  • Diana0000
    eXtreme member
    11.12.2018. 13:16
    nije neko remek djelo, al film je svakako zanimljiv na svoj način, preporučam onima koji vole trilere
;

{{message}}

{{item.title}}