Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Najbolji australijski filmovi

novosti

03.12.2018.

Najbolji australijski filmovi

"Moderni vestern" - Sweet Country - jedan je od tri najnagrađivanija filma na tradicionalnoj godišnjoj dodeli nagrada za najbolja ostvarenja australijske kinematografije. Ostvarenje koje potpisuje reditelj Warwick Thornton bio je nominovano u 11 kategorija, a ima najbolju montažu, scenario i fotografiju.

Film Ladies in Black, u kome glavnu ulogu tumaču Rachael Taylor, režiser je Bruce Beresford, zapravo je adaptacija romana čija je autorka Madeleine St John objavljenog 1993. godine. Ovaj film proglašen je za najbolji u kategorijama "najbolja originalna muzika", "najbolja šminka" i "najbolji kostim".

Nagrada za najbolji film biće dodeljena 5.12. a u konkurenciji su osim ova dva filma još i: Boy ErasedCargoBreath

Film Jirga, koji je sniman u tajnosti, u Afganistanu, proglašen je za "najbolji nezavisni".

Što se tiče televizije, Picnic at Hanging Rock smatra se glavnim kandidatom za najbolja ostvarenja u TV sferi, a pobedio je u kategorijama - "najbolja fotografija", "dizajn produkcije" i "kostim".

TV serija Safe Harbour je pobedila u kategorijama "najbolja režija" i "najbolji scenario". Mystery Road ima "najbolju montažu" i "originalnu muziku", dok je nagrade za najbolja humoristička serija - The Letdown.

 

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}