Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Pomama za kineskim umetničkim trilerom

novosti

26.12.2018.

Pomama za kineskim umetničkim trilerom

Nikada do sada ništa slično nije se desilo! Premijera filma Diqiu zuihou de yewan zakazana je za poslednji dan 2018. godine u Kini, a već je zarađeno 15,5 miliona dolara od prodatih karata! S obzirom da je u pitanju jedan art-house film, ovo su fascinantne brojke...

Visoko stilizovano ostvarenje koje je potpisao Gan Bi, govori o potrazi za davno izgubljenom ženom koju je voleo jedan muškarac. Luo Hongwu vraća se u svoj rodni Kaili, koji je napustio 12 godina ranije. Sećanja na misterioznu prelepu devojku ponovo se javljaju. On ju je voleo i nikad nije uspeo da je preboli, pa počinje potragu za njom. Prepliću se sadašnjost i prošlost, san i java, a u filmu se nalazi i kadar dugačak čak 59 minuta!

Da se ovom filmu smeši veoma uspešan bioskopski život govori i to da je, na primer, japanski film Manbiki kazoku, pobednik Kanskog festivala, pd prikazivanja u Kini zaradio 14,1 miliona dolara. Ili, primer, koji kaže da je cenjeni kineski reditelj Jia Zhangke, s svojim poslednjim, ali i finansijski najunosnijim filmom - gangsterskim dramom Jiang hu er nü - zaradio "tek" 10 miliona dolara.  

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}