Game of Thrones Prequel - šta znamo do sada?

novosti

09.01.2019.

Game of Thrones Prequel - šta znamo do sada?

Iako se priducenti (čitaj HBO) trude da nam što više sakriju detalja o predstojećem velikom poduhvatu koji snimaju, neke stvari su, ipak, na radost mnogobrojnih fanova, već poznate. Ovo je kratka rekapitulacija onoga što do sada znamo o prequel varijanti čuvenog serijala Game of Thrones

1. Znamo ko je glavni.

Projekat je naručen prošle godine, a njegovi "nosioci" su pisac George R.R. Martin i scenaristkinja Jane Goldman. Ona će biti i izvršni producent, baš kao Martin, James Farrel, Jim Danger Gray, Vince Gerardis i Daniel Zelmani. Chris Symes je izvršni ko-producent.

Radnja će se dešavati hiljadama godina pre događaja iz serije, u vremenu poznatom kao "Doba heroja". 

Reditelj će biti, takođe žena - S.J. Clarkson (do sada radila isključivo na TV, a sledeći film Star Trek serijala biće njeno prvo dugometražno filmsko delo).

2. Postoji opis.

Prema HBO, to će biti "hronika toga kako je svet zapao od zlatnog Doba heroja do najstrašnijih trenutaka postojanja. A, samo jedno je sasvim sigurno - od strašnih tajni istorije Westeros, do istinskog porekla White Walkers, misterije Istoka i Starka... to nije priča koju mislimo da znamo..."

3. Verovatno i znamo naziv, zahvaljući baš George R.R. Martinu.

Verovatno je to “The Long Night”, mada možda i nije. Jer, Martin se jednom prilikom "istrčao" i rekao naziv "projekta", ali su odmah reagovali iz HBO, pa je on istu informaciju - odmah povukao! 

4. Znamo neke glumce.

Naomi Watts je izabrana da tumači glavnu ulogu, a partner će joj biti Josh Whitehouse.

Tu su još i: Naomi Ackie, Denise Gough, Jamie Campbell Bower, Sheila Atim, Ivanno Jeremiah, Georgie Henley, Alex Sharp i Toby Regbo.

5. Neće biti Targaryena — a izgleda ni zmajeva.

Dok je razgovarao o svom novom romanu “Fire and Blood” — koja govori o istoriji Westerosa pre događaja opisanih u “A Song of Ice and Fire”, Martin je izjavio i:

"10,000 godina se spominje u romanima, ali, takođe, na nekim mestima se kaže i 5,000", izjavio je Martin. "Pokušavam da reflektujem stvarne odnose, koje mnoga visoka fantastika ne radi. Po Bibliji, ljudi su živeli stotinama godina, a tek sada, zahvaljujući nauci i arheologiji možemo tačnije da odredimo koliko su, zapravo, živeli i kada su se neka dešavanja odigrala. Ali, Westeros to nema, tu je sve zasnovano na pričama 'od usta do usta'. Dakle, mislim da je bliža odrednica - 5,000 godina.

Taj Westeros je veoma različito mesto. Ne postoje 'King’s Landing', niti 'Iron Throne'. Nema ni Targarjena - Valyria je tek počela da se pomalja, kao i njeni zmajevi. Imamo posla s različitim svetom iz prošlosti, koji će tek postati deo zabave koju nudi serija."

6. To je jedina pilot-epizoda koju HBO priprema - za sada! 

Iako je Casey Bloys, direktor HBO, svojevremeno izjavio da je čak pet "spinoff" scenarija zasnovanih na Game of Thrones - "u razvitku" - ovo je za sada jedini projekat koji je dospeo u fazu "produkcije". Za sada nema informacija šta se dešava s ostalim nameravanim projektima...

7. Snimanje treba da počne početkom 2019. godine - baš u vreme kada se završava popularna serija. 

Mada je bilo nagoveštaja da se s snimanjem počelo još u desetom mesecu 2018. godine, producenti su to demantovali, tvrdnjom da se početak ne očekuje još nekoliko meseci u 2019-toj...

8. Scenaristi originalne serije nisu uključeni.

D.B. Weiss i David Benioff neće imati ništa s radom na prequel-seriji, nakon što se završi ona originalna, čija poslednja sezona počinje da se emituje četvrtog meseca 2019. godine!

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!