Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Sto godina samoće kao serija

najave

11.03.2019.

Sto godina samoće kao serija

... i to na Netflix-u!

Izvršni producent serije, koja će se snimati na španskom jeziku, biće sinovi čuvenog pisca - Rodrigo Garcia i Gonzalo Garcia Barcha.

U saopštenju kojeje objavljeno ovim povodom piše: "Naš otac je decenijama odbijao da proda prava za ekranizaciju romana, zato što je verovao da on ne može biti snimljen u trajanju koje zahteva film, ili zato što je smatrao da snimanje na bilo kom drugom jeziku osim španskog ne bi bilo pravedno. Ali, zlatno doba serija, omeđeno talentovanim scenarijima i režijom, kao i kinematskim kvalitetom sadržaja, i prihvatanjem od strane najširih krugova publike širom sveta programa na stranim jezicima, ovaj put može da doprinese ogromnoj globalnoj gledanosti, zahvaljujući Netflix-u. Veoma smo uzbuđeni zbog saradnje i jedva čekamo da vidimo konačni proizvod."  

Gabriel García Márquez objavio je roman "Sto godina samoće" 1967. godine. Više od pola veka kasnije, izgleda da je kucnuo čas za jednu veličanstvenu seriju po delu čoveka koji je 1982. godine dobio "Nobelovu nagradu za književnost". Roman hronološki prati porodicu Buendía i život u izmišljenom selu Makondo...

 

  • Komentari (8)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Danilo-Naissus
    Junior moderator
    09.03.2019. 18:17
    Vrlo verovatno.    

    Neke romane treba pročitati kasnije a ne u ranoj mladosti.   

    OVO na primer.    
  • baho
    Senior translator
    09.03.2019. 18:12
    Griješiš, Danilo.
    Knjiga je predobra...

    Što se rodoslova tiče, najveći problem je stalno ponavljanje 2 muška imena... LOL

    A pretpostavljam da nisi bio dovoljno koncentriran ili ti se u tom trenutku prosto nije dalo udubiti se, pa si možda malo površnije čitao nego je trebalo. Isplati se pročitati je, ono baš kad ti se čita nešto čime bi zaokupio misli do kraja.
    Doduše, valjalo bi i meni malo da obnovim gradivo. Jako davno bješe moje dosad posljednje čitanje ovoga.
  • Danilo-Naissus
    Junior moderator
    09.03.2019. 17:57
    Čini mi se da sam čitao i još brže zaboravio "100 godina" ili prekinuo čitanje.   

    Film bi bio nemoguća misija a serija... videćemo. U svakom slučaju težak i rizičan poduhvat sem ako se ne adaptira široj publici.   

    * možda grešim ali mi se čini da se neka imena ponavljaju i da otežavaju čitanje pa treba i rodoslov ko je koma šta. A za "Bog malih stvari" - slobodno mogu reći da je najgora i najnapornija kniga ikada napisana. Bez konkurencije.
;

{{message}}

{{item.title}}