Captain Marvel - Čekajući Endgame...

Threshy odgovor na Wonder Woman, ali kakav!

Marvel još jednom objasnio kako se pravi dobar superherojski film, a sve u službi predstojeće velike svetkovine - Avengers: Endgame.

Ako ste se oduševljavali Gal Gadot, onda joj je Brie Larson održala lekciju o tome kako biti ozbiljan u threshy filmu, koji, povremeno čak podseća i na nevinost ostvarenja tipa Flash Gordon.

Oni koji nisu do kraja upoznati i s "najtanjim crevcima" Marvelovog univerzuma, gledajući Captain Marvel imaće priliku da se upoznaju s osnovnim "ko-tu-koga-i-zašto". Shodno tome, ovaj film predstavlja dragoceno "vezivno tkivo", a opet ostavljajući dovoljno mesta i za neke nove filmove u kojima će pomenta Brie biti glavna zvezda i graditi svoj univerzum zasebno...

Da kvarim spojlerisanjem, ovo je priča o poreklu lepe "kapetanke", o tome kako se našla u sred intergalaktičkog rata između mističnih civilizacija superherojskih osobina, o tome kako je odbranila Zemlju od istih, ali o tome kako se ona uklapa u slagalicu znanu nam kao The Avengers.

Naravno, ovo nije film bez mana. Ali, ima mnogo više "vrlina", pa se te "mane" daju i oprostiti. Poneka "rešenja" su baš "originalna" i "veličanstvena", kao, na primer ono o tome kako je Nick Fury izgubio oko. 

Stripovska ikonografija uveliko je nadmašila "logičku", ali takva doziranost samo može biti dodatna vrednost ovakvoj vrsti filma, što kod nekih ranijih "žanrovskih" ostvarenja i nije bio baš slučaj.

Jedino ta besmislenost pravljenja "postcredit" scena... Šta je poenta? Znajte da ih ovde ima dve, a da za onu drugu treba sačekati celu odjavnu špicu. Vredi... Ali, ko je smislio tu "modu" uopšte???

Sve u svemu, Gal Gadot - budi ljubomorna!

 

 • Komentari (41)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • noxovac93
  Active member
  12.03.2019. 00:24
    WOW marvelovo sranje je zaradilo pare- kakav sok. Gledaj sad kad obori rekord po najvecem padu gledanosti u drugoj nedelji prikazivanja. [učitaj cijeli komentar]
 • Dee_Monk
  eXtreme member
  11.03.2019. 22:34
  Divx titlovi- propali.... [učitaj cijeli komentar]
 • cersei
  Administrator
  11.03.2019. 21:03
  a da im translator je add za prevođenje, ne titlova nego postova meni služi da mogu s jednim prelazom miša provjerit komentare kod titlova koji na ćirilici, makedonskom itd. da nisu psovke i tak to