Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Shameless 9 - Oproštaj od Fione

Malo je serija čija je američka inačica bolja od originala. Malo je serija koje su kvalitetne a dugovječne, pa jedna cijela generacija stasa uz njih. Malo je serija, koje u nama izazivaju toliko pozitivnih osjećaja, da bez obzira na to što nas nemaju više čime iznenaditi, još uvijek jedva čekamo da otpočne nova sezona. Nijedna druga serija nema Franka….

Nakon Ala Bundyja (Ed O'Neill), mislio sam da ne postoji nitko tko može naslijediti takva anti heroja srednje američke klase. Onda je stigao Frank (William H. Macy). Alkoholičar i mislioc. Borac za pravo čovjeka da ne radi ništa korisno, da bude kroner, danguba i ništa koristi. Disfunkcionalna obitelj Gallagherovih bez Franka nije moguća. Šestoro djece, različitih osobnosti preživljava odrastanje, a sve to mora pregurati uz Franka, koji pijančuje i potkrada vlastitu djecu. Zamjenska mama je Frankova najstarija kćer Fiona (Emmy Rossum), koja je svojevrsno ljepilo koje drži obitelj na okupu. Da nije Fione, socijalna služba bi razgrabila male Gallaghere i ove predivne priče o radničkoj četvrti u Južnom dijelu Chicaga ne bi ni bilo.

Ovo je kratka priča o 9. sezoni, kroz likove koje smo zavoljeli:

Frank u 9. sezoni osim što već inače radi, pijančuje, umalo postane „otac“ šestorki umjetnom oplodnjom. Malo se baca u politiku, razlog je jasno- osobna korist. Ništa novo rekli bi ljudi s ovih naših prostora. Fiona doživljava još jedan strmoglavi pad u osobnom životu, no ovoga puta krahira i na financijskom planu, te se žestoko baca na ispijanje alkohola. Čak pijančuje i s Frankom. Nakon što dotakne dno, odlazi, to je kraj našega druženja s Fionom. Zbogom prekrasna djevojko i hvala ti za sve lijepe trenutke koje smo proveli uz tebe. Mali psihopata Carl (Ethan Cutkoksy) želi na West Point, nađe si novu curu, koja naravno nije baš sva svoja. Lip također ima novu curu, koja je toliko zvrkasta da joj on nije dorastao. Debb (Emma Kenney) istražuje svoju seksualnost, te isprobava istospolnu vezu. Za sada nije na čisto da li je lezbijka ili ne. Da problem bude veći, zaljubljuje se u Carlovu curu. Liam (Brenden Sims) pokušava otperjati od nesigurne budućnosti uz Gallagherove, a Veronica (Shanola Hampton) i presmiješni Kevin (Steve Howey), na kratko udomljavaju momčića.

Iana sam ostavio za kraj. Cameron Monaghan je najavio odlazak nakon 6. epizode 9. sezone iz serije, no opet se pojavljuje na kraju sezone, uz najavu da se vraća u 10. sezoni. Nakon odlaska Emmy Rossum (Fiona Gallagher), producenti se nisu mogli odreći i Camerona, pa je to neka utjeha za fanove, jer je Ian nakon Fione, drugi veliki osebujni kotačić Gallagherovih.

Ostaju nam tako svi osim Fione. Ništa ne može nadomjestiti te krupne anđeoske oči i prekrasni osmijeh. No tu je Frank, vraćaju se još neki likovi iz prošlosti, a tako uspješan spoj komedije i drame ionako nemamo prilike često vidjeti na malom ekranu. S toga uz žal za Fionom, opraštamo se od Gallagherovih s nadom da jesen 2019 ne bude donijela neka nova iznenađenja u negativnom smislu. Za kraj da citiram predsjednika Showtimea, Garya Levinea: „Gallagherovi su sila prirode, nevjerojatan su spoj ljubavi i disfunkcionalnosti...“

Dodatak: 9. sezona iznjedrila je i 100-tu epizodu Shameless. Daleke 2011. godine nitko iz Showetime Networks nije mogao znati da će upravo pokrenuta američka inačica britanske serije „Shameless“ biti njihova najdugovječnija uspješnica u povijesti mreže sa 110 do sada emitiranih epizoda…

  • Komentari (101)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Marina33
    member
    01.04.2022. 19:49
    Odlična serija.
  • iromafia111
    Administrator
    15.05.2021. 15:59
    iromafia3
  • memich
    Translator
    15.05.2021. 13:25
    [QUOTE=iromafia111] Iskoristit ćeš to znanje na sljedećoj seriji. lol
    [/QUOTE]

    Iro, koja si to mafija
;

{{message}}

{{item.title}}