Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Avengers: Endgame - Da li je to kraj?

Skoro puna sala na projekciji od 14.30 obećava uspešan pohod i bogatu večeru producentima. Naravno, ništa drugo nije ni bilo za očekivati, kada je u pitanju Avengers: Endgame. Klimaks je postignut, svi su srećni i zadovoljni...

...Dobro, osim onih čiji su omiljeni likovi poginuli...

...ili, možda, ipak, i nisu...

Tek ovaj film nema postcredit scena (ako je verovati momku-razvodniku u sali, a ja sam odlučio da mu verujem i ne sačekam totalni završetak špice). Uostalom, poruka ovog filma i jeste da nekako treba da verujemo jedni-drugima. 

Jeste, ovaj film je kulminacija onoga što smo videli u prethodnim "Osvetnicima", a i u "pratećim" filmovima. Teško je bilo šta reći o radnji, a ne pokvariti utisak "spojlerisanjem", jer će svako dobiti "porciju" svog omiljenog superheroja, uključujući i svemoguću Captain Marvel. Ovaj film sublimira sve ono što smo do sada videli, donoseći "novih vizija" taman onoliko koliko je potrebno da se dobije "šlag na torti" i svi izađu zadovoljni s projekcije.

Trosatno trajanje filma brzo prođe, tako da, iako se nekom čini da tu-i-tamo postoje neke "suvišne epizode" i "prazni hodovi", velelepnost cele sage o borbi protiv arhizla oličenog u nesrećnom Tanosu, postaje prvi i jedini važan utisak. Ravnoteža između akcionih i humorističkih delova filma, ponekad i ne baš opravdano postavljena, ipak, svojom strukturom nadrasta mane takvog poimanja. Tako, na primer, čak i deo kada se "osvetnici" šale na račun ostalih filmskih "ispisnika", pa i Back to the Future, deluje simpatično taman toliko da izaziva smeh u sali, a ne pitanje "šta će ti pasaži uopšte tu". 

Da li je moglo i više? Možda i jeste. Ali, da li su svi zadovoljni, uključujući i ovog recenzenta? Jesu!

Da li će biti još priča o kvantnim vremeplovima? Moguće, moguće...

Smrt je ionako samo privid, što neko reče...

Ovaj film je, pre svega, jedan lični doživljaj, i kao takvog ga treba shvatiti. Ko hoće da se smeje - može! Ko hoće da plače - može! Za svakog po nešto, nemojte da cepidlačite...

...Mada, ako mi se dopusti sloboda - meni je, ipak, Avengers: Infinity War bio za sitnicu "svežiji"...

 

  • Komentari (78)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Gewehr98
    Junior translator
    02.06.2020. 14:22
    Slabo to, slabo. Ima akcije, ima zabave, ali jednostavno su mislili: "Hej, pošto smo mi Marvel, kazaćemo da su sve teorije o vraćanju u prošlost netačne, a naša će biti tačna". 3 sata koja se mogu potrošiti pametnije. Moje mišljenje je da pogledate sami i prosudite. 4 / 10
  • zokilaki
    member
    25.08.2019. 11:30
    Kako bi ja vratio pola populacije...pa istim tim pucketanjem prstiju kako su i nestali...a do tada bi 1,5 sat filma bile borbe s Thanosom kako bi dosli do rukavice...a što se tiče Thora , da imaju svoje slabosti...ali ne izgledaju tako loše, zato i jesu superheroji...to se odnosi i na Hulka koji je stalno promijenjen, pa njegova najjača stvar je bila kad kao BB poludi od bijesa i pretvori se u Hulka.
  • 25.08.2019. 03:38
    [QUOTE=zokilaki]6/10..vraćanje u prošlost..užas, Thor s velikim trbuhom..ma daj me nemoj z.....[/QUOTE]

    U cemu je probles u Thoru s pivskim trbuhom? Zar i superheroji ne mogu imati svojih slabosti?
    Osim toga, kako bi vi rijesili snaping, odnosno vratili pola populacije u galaksiji natrag osim putem u proslost?? Ne vidim koji drugi scenarij bi bio uvjerljiviji od ovog koji je koristen u filmu.
;

{{message}}

{{item.title}}