Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

JJ Abrams u sukobu sa guvernerom Georgie

najave

12.05.2019.

JJ Abrams u sukobu sa guvernerom Georgie

JJ Abrams producira novu HBO drama/horror seriju "Lovecraft Country". Za horror element uzeta su čudovišta iz romana HP Lovecrafta. Mladi Afroamerikanac traži oca širom SAD, nakon što je dotični nestao bez traga.

Producenti serije JJ Abrams i Jordan Peel našli su na naslovnicama dnevnih časopisa zbog sukoba s republikanskim guvernerom Georgije, Brianom Kempom, zbog njegova potpisivanja novoga zakona o abortusu 7.5.2019 godine. Tim zakonom dodatno je ograničeno ženino pravo na prekid trudnoće, "od trenutka otkucaja srca" fetusa. Dodatno ulje na vatru je dodatak koji se odnosi na žrtve silovanja ili incesta, koji bez policijskoga spisa ne mogu tražiti prekid trudnoće. Pošto je riječ o terminu manjem od šest tjedana, nakon kojega se više ne bi mogao obaviti prekid trudnoće, JJ Abrams i Peel pozvali su svoje kolege i filmske kompanije da do daljnjega obustave snimanje u Georgiji, sve dok se sporni zakon ne povuče. Odmah je uslijedio odgovor njihovih kolega, tako da su im se David Simon, Christine Vachon, njihovi kolege producenti odmah pridružili i dali im podršku. Ubrzo su se pridružili i Mark Duploss, Nina Jacobson, a u igri je osim HBO i Netflix.

Dok priča ne završi, izgledi za snimanje u Georgiji su vrlo tanki, tako da osim gnjeva javnosti, Georgia gubi i financijski. Pritisak je usmjeren i na Vrhovni sud, kojim predsjeda konzervativac Brett Kavanaugh.

  • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • robin12345
    Senior translator
    11.05.2019. 15:40
    Inače, Georgia je zbog 30% povrata poreza na produkcije, centar SAD, što se tiče snimanja filmova i serija. Zato ovaj rat moćnih producenata i divova poput HBO i Netflixa, može polučiti neke rezultate.
;

{{message}}

{{item.title}}