Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}

The Act - Okrutna ljubav

Može li krivac u nekom trenutku biti žrtva? Može li žrtva  biti krivac? Može li bezuvjetna majčinska ljubav biti istovremeno i okrutna? Na sva ta pitanja odgovara tv serija The Act, koja je utemeljena na stvarnim događajima.

Datuma 14.6.2015. zamjenici šerifa okruga Green, Missouri, pronašli su tijelo Dee Dee Blanchard u njenoj obiteljskoj kući u predgrađu Springfielda. Sve što je uslijedilo poslije toga, tema je ove serije od 8 epizoda, koja je snimljena pod palicom Nicka Antosca i Michelle Dean za mrežu Hulu...

Tijekom 2008 godine u springfieldsko predgrađe useljavaju se majka i kćer Blanchard, Dee Dee i njena kćerka Gypsy Rose Blanchard. One su navodno ostale bez igdje ičega kada je uragan Katrina, 2005 godine poharao američko tlo. Majka i kćer su zvijezde humanitarnih udruga i zahvaljujući tome poznate širom SAD. Praktički žive od novčane pomoći, jer je Gypsy Rose u kolicima, a boluje od mali milijun bolesti. Dee Dee je previše zaštitnički nastrojena prema svojoj kćeri, te Gypsy praktički 24 sata na dan ima nad glavom svoju „najbolju“ prijateljicu - mamu Dee Dee. Tako se njen život odvija u staklenom kavezu, dok spolnost ne počinje Gypsy tjerati da postane više no radoznala.....

Još je jednom životna stvarnost pretekla filmsku. Neobičan slučaj majke i kćeri Blanchard još i sada povremeno puni tiskovine širom Amerike. Dee Dee koja je bolovala od Munchausenova sindroma (kada roditelj namjerno čini tjelesnu štetu djetetu da bi bio u centru pažnje, te pobrao simpatije liječnika i okoline) uspjela je tolike godine vući za nos liječnike, socijalnu službu i humanitarne udruge.

Serija je premijeru je imala u ožujku 2019. godine. Pošto je riječ o odnosu majke i kćeri, jasno da je sve ovisilo o dvije glavne glumice, Patricia Arquette (Dee Dee Blanchard) i Joey King (Gypsy Rose Blanchard). One su obavile jako dobar posao. Joey King je sjajna, nevjerojatno uvjerljiva kao djevojka koja istovremeno iz kolica promatra kako svijet promiče uz nju, rastrzana između ljubavi prema majci, te želje da bude svoja i živi kao sve normalne djevojke njene dobi.

Patricia Arquette je kao vino, što starija to bolja. Nedavno me oduševila u Escape at Dannemora gdje je glumila nesretnu pohotnu Tilly, koju je tisak razvlačio mjesecima širom SAD-a. Sada me oduševila glumeći majku iz pakla Dee Dee Blanchard, koju je zanimljivo, tisak i nakon smrti, tjednima razvlačio širom SAD-a. Jedva čekam njen sljedeći projekt film „Otherhood“, koji ima premijeru u kolovozu ove, 2019 godine. Da mi je netko rekao prije godinu dana da budem s nestrpljenjem čekao projekt Patricie Arquette, ozbiljno bih se zabrinuo da me nije zamijenio s Kermitom iz The Muppet Show. No eto, vremena se mijenjaju, ako pitate Patriciu - nabolje.

Sada sam vam otkrio pravi razlog zašto morate pogledati ovu seriju. Da su samo Patricija Arquette i Joey King u pitanju - isplatilo bi se. No, tu je još i neobična priča a potpuno istinita. Zatim i odlični sporedni glumci. Sjajni Calum Worthy kao nesretni priglupi Nick Godejohn, odlična Chloe Sevigny kao cinična susjeda Mel.

Ono što je svakako moglo biti bolje je ritam serije. Osam epizoda je definitivno previše. Ima puno praznoga hoda, vremenskih skokova koji se uglavnom ponavljaju i nepotrebni su. Realno, četiri epizode bi sjajno odradile posao. Ovako umjesto čiste 5, jako dobra 4. Serija se isplati pogledati, te je slobodno i bez dvoumljenja mogu preporučiti svima ljubiteljima dramskog tv programa.

Zanimljivost: Serija je nastala na osnovu odličnog dokumentarca „Mommy Dead and Dearest“, Erin Lee Carre, režiserke koja je već imala neke zapažene radove na HBO. Tek ako pogledate navedeni dokumentarac iz 2017 godine (još ga ima na HBO), možete vidjeti kakav su dobar posao odradile Patricia Arquette, Joey King i Calum Worthy.

  • Komentari (8)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • beogradski
    eXtreme member
    01.03.2022. 14:32
    Odlicna serija po istinitom dogadjaju. Odlicna Patricia Arquete i isto pohvale za Joey King
  • Danis88
    Active member
    16.08.2021. 21:05
    Nije za svakoga. Serija horor, ima previse jezivih scena, nije u momentima prijatna... bolesna i jeziva istinita radnja... u stvarnosti oni su u zatvoru i dalje u sretnoj vezi
  • 29.05.2019. 15:47
    Super serija. Da ne veruješ kako su neki ljudi bolesni u glavi. I to se stvarno dogodilo. Odlična igra.
;

{{message}}

{{item.title}}