Steven Spielberg snima horor seriju koja se gleda samo posle ponoći

najave

10.06.2019.

Steven Spielberg snima horor seriju koja se gleda samo posle ponoći

Inovacijama (i ludostima?) nikad kraja...

Slavni reditelj, tako, namerava da snimi horor seriju koja može da se gleda samo kada je napolju - mrak!

Naime, Jeffrey Katzenberg, osnivač kompanije Quibi izjavio je da će gledaoci moći da uživaju u novoj seriji samo gledajući je na svojim mobilnim, kada napolju vlada tama! Kako će to izgledati u stvarnosti? Ko zna šta nas još čeka od filmskih pregaoca...

Steven Spielberg je došao i rekao - 'Imam super jezivu priču koju želim da radim'. Sam ju je napisao. Već izvesno vreme nije ništa pisao, pa je fantastično to što smo ga dobili!"

Spielberg je imao krajnje neobičan zahtev kada je krenuo u ovu saradnju - želeo je da se serija može gledati samo posle ponoći! Bio je to izazov za inžinjere i tehničare, ali pronađeno je rešenje! Svaki mobilni ima sat, a serija će biti dostupna samo u periodu između ponoći i jutra. Zatim će snimak nestati, da bi se ponovo pojavio tek sledeće večeri!

Do sada je već napisao pet-šest epizoda, od ukupno 10 ili 12. Radni naslov je - "Spielberg’s After Dark".

Treba reći i da Spielberg istovremeno radi na razvoju serije "Amazing Stories", za Apple TV Plus

Epizode će trajati od sedam do deset minura, i snimane su prvenstveno za ciljnu grupu starosti 25-35 godina, s namerom da je gledaju dok su "u pokretu". Na početku će biti ponuđeno besplatno korišćenje u trajanju dve nedelje, tokom kojih će biti dostupno još osam sličnih "projekata", da bi se u narednom periodu taj broj proširio na još 26 "filmova i serija nove vrste"! Prvobitno će cena ove "usluge" biti 4,99 dolara po gledanju, odnosno 7,99 ukoliko želite da neki sadržaj gledate bez reklama!

"Namera nam je da ponudimo 125 različitih sadržaja tokom jedne nedelje, ili 7000 godišnje", izjavio je Katzenberg.

Kompanija "Quibi" zadužila se čak milijardu dolara da bi sprovela ovu ideju u delo. Premijera nas očekuje u četvrtom mesecu 2020. godine. Mislite li da će im se isplatiti?

 

 • Komentari (6)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • dzems0
  member
  12.06.2019. 23:36
  Kakve sve gluposti neće da smisle...
 • Boozywoozy
  The Legend Of
  11.06.2019. 12:10
  Nek mu je caca gleda poslje ponoci.
 • memich
  Translator
  10.06.2019. 20:59
  Nisu kratki filmovi ništa novo.Nikad me nisu zanimali, ali nedavno je izašao serijal kratkih filmova, Love, Death & Robots, i svidjelo mi se.Bilo je svega ali nekoliko filmića u serijalu me stvarno impresioniralo, tako da sam sad mišljenja da se za 10-ak minuta može ispričati dobra priča.Što se tiče gledanja poslije ponoći, ne znam ni kad bih drugo gledao.Filmiće iz pomenutog serijala sam gledao usput, a nekako mi niđe veze da horore tako gledam pa da propustim kakvo dobro trzanje.Očigledno je cilj senzacija, ali može ispast dobro.